Όταν η ανάγκη για σοκολάτα, χτυπάει «κόκκινο»
Αυτό είναι το επιδόρπιο των 3 υλικών που φτιάχνω όταν χρειάζομαι άμεση θαλπωρή και μια γλυκιά αγκαλιά.
Έχω έτοιμη τη σοκολατένια, τονωτική μου «ένεση», σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Στα πρακτικά, τώρα, εγώ, χρησιμοποιώ τη γνωστή εισαγόμενη πραλίνα φουντουκιού, αλλά μπορείτε να βάλετε όποια σοκοκρέμα, προτιμάτε και σας αρέσει.
Tip: χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά και ζυγίστε απευθείας την κρέμα πραλίνας σε ένα μπολ, αφού μηδενίσετε το βάρος του και έτσι δεν λερώνετε πολλά σκεύη.
Τα μόλις 3 υλικά, θα μας δώσουν ένα ταψί με αφράτα μπράουνις, δηλαδή, 9 έως 12 μερίδες. Πασπαλίστε μόλις βγει από τον φούρνο με λίγες νιφάδες θαλασσινού αλατιού και απολαύστε.
Μπράουνις με 3 υλικά
Υλικά:
- σπρέι ψησίματος
- 1 1/2 φλιτζάνι (420 γρ.) άλειμμα σοκολάτας με φουντούκι
- 3 μεγάλα αυγά
- 2/3 φλιτζανιού (83 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί, 23×23 εκατοστά με λαδόκολλα και στη συνέχεια ψεκάζουμε την επιφάνειά του με σπρέι ψησίματος.
Στο μπολ που ζυγίσαμε την πραλίνα και ρίξαμε και τα αυγά χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και μεταξένιο, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην υπάρχουν λευκά ίχνη.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε να πάει και στις άκρες.
Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο, με λίγα, μόνο, υγρά ψίχουλα, περίπου για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού, μόλις βγει από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε τα περισσεύματα, σε στρώσεις σε ένα δοχείο, με καπάκι, αφού στρώσουμε λαδόκολλα ενδιάμεσα.