Αφήστε τα παιδιά να μαγειρέψουν
Τα Βρετανόπουλα στην πλειονότητά τους, έχουν μεγαλώσει με “spaghetti hoops on toast“, δηλαδή, ζυμαρικά «κρικάκια», σε σάλτσα ντομάτας, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με λίγο βούτυρο.
Και μάλιστα, τα ζυμαρικά, δεν ήταν σπιτικά αλλά από κονσέρβα.
Όταν έγινε καμπάνια για να μάθουν τα παιδιά τα τρώνε πιο υγιεινά έπρεπε οι σεφ που είχαν επιστρατευτεί για να βελτιώσουν τα σχολικά γεύματα, να μην αφήσουν έξω κλασικά και αγαπημένα πιάτα των παιδιών.
Έτσι ο Jamie Oliver, έφτιαξε συνταγή για ζυμαρικά σε σχήμα δακτυλίου, που ονομάζονται anelli, anellini ή anelletti, μέσα σε πυκνή σάλτσα ντομάτας, που είναι υγιεινό αντίγραφο της γεύση της κονσέρβας.
Φυσικά, οποιοδήποτε κοντό σχήμα ζυμαρικών αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση, όπως τα μισό κοφτό μακαρονάκι. Το σημαντικό είναι να αφήσετε να παιδιά να μαγειρέψουν κάτι που να τους αρέσει να τρώνε.
Μικρά ζυμαρικά σε σάλτσα ντομάτας
Υλικά:
- 2 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. μικρά στρογγυλά ζυμαρικά
- 1 κύβο ψυγείου κοτόπουλου
- 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό με το αλάτι.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, αφαιρούμε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
Διαλύουμε στο νερό των ζυμαρικών τον κύβο και τον ντοματοπελτέ.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι και τον πελτέ που έχουμε διαλύσει μαζί με τον κύβο.
Μαγειρεύουμε για περίπου δύο λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε ο πελτές ντομάτας και το βούτυρο να αναμειχθούν πλήρως και ο πελτές ντομάτας να αποκτήσει ένα ελαφρώς, ψημένο άρωμα.
Ρίχνουμε στην σάλτσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα στο τραπέζι για πασπάλισμα.