Αυτοί οι πατατοκεφτέδες με τόνο είναι ένα τραγανό και αλμυρό «σύννεφο».
Η απαλή υφή της βρασμένης πατάτας τυλίγει το σφιχτό κρέας του τόνου και οι γεύσεις δένουν αρμονικά.
Αν τα πλάσουμε μεγαλύτερα, μπορούν να μπουν σε στρογγυλά ψωμάκια με σάλτσα και σαλατικά και να σερβιριστούν σαν μπέργκερ.
Αλλιώς μπορούν να σερβιριστούν σαν ορεκτικό ή σαν μεζές με ένα δροσερό ντιπάκι.
Αν πάλι τα φτιάξουμε μεγάλα σαν μπιφτέκια, τότε μπορούν να γίνουν κυρίως γεύμα με μία πράσινη σαλάτα.
Πατατοκεφτέδες με τόνο
Υλικά:
- 4 βρασμένες πατάτες, λιωμένες
- 1 κονσέρβα τόνου (σε λάδι ή νερό), στραγγισμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε τον στραγγισμένο τόνο, το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε με τα χέρια μας μικρούς, λίγο «πλακουτσούς» κεφτέδες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί η περίσσεια λαδιού.
Σερβίρουμε ζεστούς, με λεμόνι και μια φρέσκια σαλάτα.
