Θέλει μόνο ψυγείο
Αυτή η συνταγή είναι ευέλικτη! μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να προσθέσετε υλικά που σας αρέσουν.
Όπως να αντικαταστήσετε το λεμόνι με λάιμ και να προσθέσετε τριμμένη καρύδα, για ένα τροπικό τελείωμα.
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το πώς αλλάζει το πιάτο, όσο μένει στο ψυγείο.
Δύο ώρες ψύξης θα έχουν ως αποτέλεσμα τα μπισκότα να μαλακώσουν ελαφρώς, ενώ 24 ώρες θα τα κάνουν «ένα» με την πουτίγκα.
Η μαγεία συμβαίνει ανάμεσα σε τρία κύρια συστατικά: κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και τον χυμό λεμονιού. Τα οξέα του λεμονιού πήζουν αμέσως την κρέμα γάλακτος.
Πουτίγκα με μπανάνα κρέμα και μπισκότα
Υλικά:
- 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
- 5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, χωρισμένο (από 2 μεγάλα λεμόνια)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
- 20 μπισκότα σαβαγιάρ (από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας) συν περισσότερα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (1/4 φλιτζάνι) και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πήξει, κάτι που θα συμβεί σχεδόν αμέσως.
Αυτός ο χυμός λεμονιού είναι αρκετός για να πήξει την πουτίγκα, αλλά όχι αρκετός για να δώσει έντονη γεύση λεμονιού. Αντίθετα, βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκύτητας.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χρησιμοποιώντας σύρμα ή μίξερ χειρός, χτυπάμε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές (μην παραχτυπήσετε). Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στην κρέμα.
Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το μπολ που χρησιμοποιήσαμε για να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τις κομμένες φέτες μπανάνας και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στο μπολ. Ανακατεύουμε για να καλυφθούν οι μπανάνες. (Αυτό θα τις βοηθήσει να μην μαυρίσουν ).
Απλώνουμε το 1/4 της κρέμας σε ένα σκεύος, χωρητικότητας 2 λίτρων, όποιου σχήματος θέλουμε και τοποθετούμε το 1/3 από τα σαβαγιάρ και το 1/3 από τις φέτες μπανάνας.
Επαναλαμβάνουμε αυτή τη σειρά (κρέμα, σαβαγιάρ, μπανάνα) δύο φορές ακόμη και ολοκληρώνουμε με μια στρώση κρέμας.
Σκεπάζουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή όλη τη νύχτα.
Σερβίρουμε το ανάλαφρο γλυκό μας κρύο, γαρνιρισμένο με θρυμματισμένα μπισκότα.