Με 3 υλικά
Αν θέλετε να φτιάξετε και όχι να αγοράσετε, ένα γλυκάκι ή ένα κέρασμα, που να είναι απλό και γρήγορο στην παρασκευή του, μην ψάχνετε άλλο.
Βρίσκεστε περίπου μισή ώρα μακριά από το να απολαύσετε μερικά φρεσκοψημένα, σπιτικά μακαρόν με ινδοκάρυδο.
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε 3 πολύ “mainstream” υλικά: ασπράδια, ζάχαρη και τριμμένη καρύδα.
Μια πρέζα αλάτι και μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας, θα τα κάνουν ακόμα καλύτερα, αλλά δεν είναι απαραίτητα.
Αν πρέπει, τα γλυκά σας να έχουν οπωσδήποτε σοκολάτα (γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία), μπορείτε να βουτήξετε ένα τμήμα των μακαρόν, σε 250 γραμμάρια λιωμένης σοκολάτας, μετά το ψήσιμο. Αν σας περισσέψει σοκολάτα, ραντίστε την από πάνω.
Mακαρόν με ινδοκάρυδο
Υλικά:
- 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 σακουλάκι (400 γρ.) τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών, με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γυαλίσουν, για 2 έως 4 λεπτά. Θα πρέπει να αποκτήσουν την υφή της κόλλας.
Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Με σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία κόβουμε τη «μύτη» για να δημιουργήσουμε κορνέ, ή με κουτάλι της σούπας, μοιράζουμε τα μακαρόν στο ταψί (1 κουταλιά της σούπας + ½ από πάνω), σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 εκατοστού μεταξύ τους.
Ψήνουμε, περιστρέφοντας το ταψί στα μισά του χρόνου ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή και γύρω από τις άκρες, για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
Αφήνουμε τα μακαρόν να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάσσουμε τα μακαρόν σε ένα αεροσταγές δοχείο με καπάκι, σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες, στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες.
Εάν τα βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, αφήστε τα μακαρόν να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε.