Με πικάντικο dressing
Η σαλάτα bang bang με ψητό κοτόπουλο είναι πικάντικη, τραγανή, γεμάτη γεύση.
Μπορεί να σταθεί και μόνη της για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα ή να σερβιριστεί σε μπουφέ.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο της, είναι η πικάντικη σάλτσα, που ντύνει όλα τα υλικά.
Πρόκειται για μια κρεμώδη σάλτσα με καυτερή επίγευση από το τσίλι, πολυεπίπεδη και εντελώς εθιστική.
Επίσης με κάποιο τρόπο, τα περισσεύματα αυτής της σαλάτας, έχουν ακόμα καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα, οπότε μπορείτε να την φτιάξετε και αρκετές ώρες πριν το σερβίρισμα.
Ταϊλανδέζικη σαλάτα bang bang με κοτόπουλο
Υλικά:
Για τη σαλάτα
- 1 ψιλοκομμένο στήθος από ψητό κοτόπουλο
- 1 κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα – τριμμένα ή κομμένα ζουλιέν
- 1 φλ. φύτρες φασολιών
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλ. ψημένα φιστίκια
- 1 κ.σ. σουσάμι
Σάλτσα bang bang:
- 1/2 φλ μαγιονέζα
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. (καυτερή) σάλτσα σριράτσα
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. ξίδι ρυζιού ή λευκό ξύδι
- 1 κ.γ. κοφτό ζαχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά του. Αραιώνουμε με λίγο νερό, αν χρειάζεται.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το λάχανο, τα καρότα, τις φύτρες φασολιών, τα αγγούρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ bang bang και ανακατεύουμε καλά.
Με μια λαβίδα πιέζουμε απαλά καθώς ανακατεύουμε, ώστε να μαλακώσει το λάχανο.
Γαρνίρουμε με τα φιστίκια και το σουσάμι, τα οποία μπορούμε να καβουρδίσουμε για επιπλέον ένταση.