Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Facebook: Ο Ζούκερμπεργκ έχασε 7 δισ. δολάρια μέσα στις 6 ώρες του μπλακ άουτ

Facebook: Ο Ζούκερμπεργκ έχασε 7 δισ. δολάρια μέσα στις 6 ώρες του μπλακ άουτ

Αδιανόητο είναι το ποσό που έχασε (όσο και αυτό που κατέχει) ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από το 6ωρο μπλακ άουτ στο Facebook το Instragram και το Whatsapp.

Σύμφωνα με διεθνή και εξειδικευμένα sites, ο ιδρυτής και ισχυρός άνδρας του Facebook απώλεσε μέσα σε μερικές ώρες… 7 δισ. δολάρια! 

Αυτό τον έριξε στην 6η θέση στη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, με τα πλούτη του πλέον να ανέρχονται μόνο σε… 115, 8 δισ. δολάρια.

Δείτε τις αλλαγές και τη «χασούρα» του Ζούκερμπεργκ τις πρώτες 5 ώρες

Το «μπλακ άουτ» αυτό στο Facebook ήταν πρωτοφανές για τον γιγαντιαίο όμιλο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που ήδη αντιμετωπίζει κατακραυγή έπειτα από αποκαλύψεις για τις πρακτικές του.

Σύμφωνα με το Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και περιέγραψε το χθεσινό μπλακάουτ ως «το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ», η ομαλή λειτουργία των τους είχε σχεδόν αποκατασταθεί περί τη 01:00 (ώρα Ελλάδας).

Η αποκατάσταση έγινε με χειροκίνητη επαναφορά των servers της εταιρείας. Όλος ο όγκος των αναρτήσεων στα social media πάντως έπεσε πάνω στο twitter, το οποίο με 3 λέξεις «ισοπέδωσε» τα όσα συνέβαιναν στο Facebook.

Που οφείλεται το πρόβλημα

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το πρόβλημα προκλήθηκε από τις αλλαγές που έγιναν στο πρωτόκολλο Border Gateway Protocol του Facebook.

Το «BGP» επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών δρομολόγησης στο διαδίκτυο και μεταφέρει τους χρήστες στους ιστότοπους που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση, βοηθώντας τους να τα αναγνωρίσουν σε αυτό που είναι γνωστό ως Domain Naming System».

«Από αξιόπιστη πηγή: Πρόσωπο από την προσπάθεια επαναφοράς λειτουργίας, είπε ότι η διακοπή προήλθε από μία συνηθισμένη ενημέρωση «BGP» που πήγε στραβά. Αλλά, η ενημέρωση απέκλεισε τους απομακρυσμένους χρήστες από την επαναφορά των αλλαγών και τα άτομα με φυσική πρόσβαση δεν είχαν δίκτυο/πρόσβαση. Οπότε, μπλοκαρίστηκαν αμφότεροι από την αναστροφή» έγραψε ο δημοσιογράφος Brian Krebs.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις