Τεχνολογία

Google: Η τεχνητή νοημοσύνη κέρδισε για δεύτερη φορά παγκόσμιο πρωταθλητή

Ο υπολογιστής AlphaGo της Google κατάφερε να νικήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του παιχνιδιού “Go” και στο δεύτερο από τα συνολικά πέντε ματς που θα γίνουν για να αναδειχθεί ποιος είναι ισχυρότερος, ο άνθρωπος ή η μηχανή.

Σε περίπτωση που κερδίσει άλλη μια φορά το πρόγραμμα της θυγατρικής της Google, DeepMind, θα αναδειχθεί νικητής. 
Ο Λι Σεντόλ, ο 18 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχιδιού “Go”, αν και οι ειδικοί πίστευαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος για μία μηχανή σε ένα τόσο πολύπλοκο παιχνίδι τελικά δεν τα κατάφερε ούτε τη δεύτερη φορά. Μάλιστα δήλωσε ότι η πρώτη νίκη του Alpha Go τον εξέπληξε ενώ η δεύτερη νίκη του τον έχει αφήσει άφωνο, αφού πιστεύει ότι ο υπολογιστής έπαιξε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι πράγμα πολύ δύσκολο για την Τεχνητή Νοημοσύνη αφού το παιχνίδι έχει τεράστιο αριθμό θέσεων και συνδυασμών.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε τι θα γίνει στα επόμενα ματς και αν ο Λι ΣεΝτολ θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή ή τελικά η μηχανή θα νικήσει.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Η διασφάλιση της καθολικής ψηφιακής προσβασιμότητας αντικείμενο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΙΤΕ
Στόχος η ενίσχυση της καθολικής προσβασιμότητας στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες και η προώθηση της ψηφιακής ένταξης, ιδίως για τα ΑμεΑ
Βασίλης Χαρμανδάρης (Πηγή φωτό: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας)