Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Η καινοτομία στην καρδιά της MYTILINEOS

Η καινοτομία στην καρδιά της MYTILINEOS

Μια νέα και φιλόδοξη technology startup, η Avokado, συστήθηκε στο ελληνικό και διεθνές κοινό την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στα γραφεία της Mytilineos, σκοπός της οποίας είναι να παρέχει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της παγκόσμιας έξυπνης αγοράς ενέργειας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, η υιοθέτηση νέων τεχνολογικών λύσεων και ιδιαίτερα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) είναι αναγκαία συνθήκη για την υλοποίηση της «πράσινης» ενεργειακής μετάβασης. Καθώς, όμως, η παγκόσμια προσφορά είναι περιορισμένη σε σχέση με την ζήτηση που υπάρχει, η Avokado επιδιώκει να καλύψει αυτό το κενό.

Πλατφόρμα Smart Cities

Συνδυάζοντας ΑΙ, data Intelligence και νέες τεχνολογίες, όπως Internet of Energy, Mobile, Social, Blockchain, αναμορφώνει τον τρόπο με τον οποία αντιλαμβανόμαστε την παροχή ενέργειας και κτίζει «έξυπνες πόλεις» για «έξυπνους πολίτες».

Ο Γιάννης Καλαφατάς, Chief Executive Director του Κλάδου Ενέργειας της Mytilineos, η οποία είναι ο Angel Investor της Avokado περιέγραψε το όραμα της εταιρείας και την ανάγκη να δημιουργηθεί μία inhouse τεχνογνωσία, όχι μόνο για τις ανάγκες της Protergia αλλά και όλης της ενεργειακής αγοράς. «Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιμονή μου να επενδύσουμε στην Avokado και υπερήφανος για αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας που μας έδωσε την μοναδική πλατφόρμα Smart Cities, εργαστήρια καινοτομίας και εργαλεία για τον ενεργειακό καταναλωτή του μέλλοντος».

Πού απευθύνεται

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, CEO και Co-Founder της Avokado μίλησε για το όραμα και το σκοπό λέγοντας ότι «Η Avokado είναι μία εταιρεία με πνεύμα startup, που θα εργάζεται για να φέρει “επανάσταση” στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια. Με εξωστρέφεια και δυναμισμό απευθύνεται ήδη στην ελληνική και διεθνή αγορά, προσφέροντας λύσεις σε εταιρικούς και βιομηχανικούς πελάτες, Δήμους και κοινότητες, ενώ σύντομα και με την εξέλιξη των αλγορίθμων που επεξεργάζονται οι άνθρωποι της Avokado και σε ολοένα και περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις.»

Λειτουργία και στόχοι

Ο Βασίλης Νικολόπουλος CTO και Co-Founder της Avokado εξήγησε το νέο μοντέλο του prosumer, την στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και πως δημιουργείται αξία και νέα revenues για τους stakeholders. «Οι prosumers γίνονται πια συνεργάτες στην νέα αποκεντρωμένη αγορά ενέργειας και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Avokado μεγιστοποιούν αυτές τις αξίες του νέου prosumer».

Από την πλευρά της η Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Αffairs & Communications Officer της Mytilineos, υποδεχόμενη τους προσκεκλημένους στην εμπειρία της Avokado είπε ότι: «Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, προς όφελος του καταναλωτή που εξελίσσεται σε prosumer, δίνοντάς του τη δύναμη να διαχειρίζεται ο ίδιος την ενέργεια.»

Το χαρτοφυλάκιο λύσεων

Η Avokado τοποθετείται στην παγκόσμια αγορά με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων ΤΝ που είναι οι εξής:

  • AVOS™ λειτουργικό σύστημα ΤΝ για συστήματα οικιακής μπαταρίας και μεγαλύτερα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (BESS).
  • AVOΧ™ πλατφόρμα ολοκληρωμένων λύσεων ΤΝ για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση.
  • AVOKADO AI™ «έξυπνη μηχανή» αλγορίθμων ΤΝ για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των εταιρειών Ενέργειας, όπως για παράδειγμα είναι η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη τιμών στην χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.
  • Λύσεις που βοηθούν τους ενεργειακούς παρόχους να βελτιώνουν το business της ενέργειας και
  • Λύσεις που βοηθούν τις πόλεις να επιταχύνουν την «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση.
Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις