Τεχνολογία

Κυβερνοεπίθεση Τούρκων hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών!

Κυβερνοεπίθεση με αλλοίωση ιστοσελίδας (και πιθανότατα εκτενή διαρροή δεδομένων) πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του SecNews την ιστοσελίδα του Υπουργείο Εξωτερικών
Τούρκοι hackers, σύμφωνα με πληροφορίες που εντόπισε το SecNews προχώρησαν σε ισχυρή κυβερνοεπίθεση εναντίον του Υπουργείου Εξωτερικών στοχοποιώντας την Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας!
 
Η εν λόγω ιστοσελίδα-portal agora.mfa.gr (ιδιαίτερα υψηλού κατασκευαστικού κόστους όπως αναφέρουν ΜΗ επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την αγορά της πληροφορικής) αποτελεί one-stop-shop πύλη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργειου Εξωτερικών. 
 
Εκτός απο τα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων που διαθέτουν πρόσβαση για ανταλλαγή δεδομένων και αναζήτηση πληροφοριών μέσω της εν λόγω ιστοσελίδα για το σύνολο των δρσατηριοτήτων τους, στην Γενική Διεύθυνση περιλαμβάνονται επίσης η Διεύθυνση Διεθνών Ενεργειακών Θεμάτων,η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών καθώς και η διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού & ηλεκτρονικής διαχείρισης πληροφοριών!!!
 
Η ιστοσελίδα agora.mfa.gr που δέχτηκε την κυβερνοεπίθεση, αποτελεί το κέντρο της Οικονομικής Διπλωματίας της Ελλάδας, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων επιδιώκοντας την βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας, την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
 
Φαίνεται λοιπόν ότι Τούρκοι hackers, για λόγους που δεν είναι γνωστοί μέχρι στιγμής, επέλεξαν να αλλοιώσουν εσωτερικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα agora.mfa.gr υποδηλώνοντας εμφανέστατα την παρουσία τους! 
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσω της ιστοσελίδας μπορούν να αντληθούν δεδομένα όπως τα e-mail επικοινωνίας ολων των εμπορικών αποστολών σε χώρες του εξωτερικού καθώς και λοιπά στοιχεία σχετικά με τις διεθνείς εμπορικές και  οικονομικές σχέσεις του Υπουργείου! 
 
Όπως είναι εμφανές, οι Τούρκοι hackers διέθεταν πρόσβαση με επαυξημένα δικαιώματα (πιθανόν διαχειριστή) έχοντας την δυνατότητα να αλλοιώσουν ή να διαγράψουν την εν λόγω ιστοσελίδα και δεδομένα αυτής.
 
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SECNEWS
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Γυαλιά μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο ό,τι βλέπεις και ακούς, λειτουργούν ως κινητά και απαντούν σε ερωτήσεις
Τα γυαλιά, όπως ανακοινώθηκε, υποστηρίζουν πολυτροπικές δυνατότητες, όπως αναγνώριση αντικειμένων, μετάφραση κειμένου, μέτρηση θερμίδων και καθημερινές ερωτήσεις και απαντήσεις
Τα γυαλιά της Xiaomi