Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάθετε τα πάντα για το iPhone 4!

Ο Steve Jobs, στα πλαίσια του WWDC, ανακοίνωσε και επίσημα πλέον το νέο iPhone τέταρτης γενιάς με την ονομασία iPhone 4.

24% πιο λεπτό, κατασκευασμένο από γυαλί και ατσάλι και με μεγάλη ανάλυση στην οθόνη του θα είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 4 σύμφωνα με την εντυπωσιακή παρουσίαση που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο.

Η οθόνη του σε μέγεθος είναι ίδια ακριβώς με αυτή του iPhone 3GS όμως αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η πολύ υψηλή ανάλυση (πάνω από 300 πίξελ ανά ίντσα) η οποία όπως είπε και ο Jobs θα την κάνει τόσο ευκρινή όσο και το χαρτί.

Το νέο τηλέφωνο της Apple διαθέτει 2 κάμερες, η πρώτη βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα έχει ανάλυση VGA και χρησιμεύει κυρίως για την πραγματοποίηση βίντεο-κλήσεων, ενώ η δεύτερη βρίσκεται κλασικά στο πίσω μέρος είναι 5 megapixels κι εκτός από εκπληκτικές φωτογραφίες ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό με τη βοήθεια του φλας, μπορεί να καταγράφει και βίντεο σε ανάλυση HD.

Σημαντικά αυξημένη είναι και η διάρκεια ζωής στη μπαταρία αφού με τον A4 επεξεργαστεί που κρύβεται στα σωθικά του, υπόσχεται χρόνο ομιλίας σε δίκτυο 3G μέχρι και 7 ώρες, 3G browsing μέχρι και 6 ώρες, WiFi browsing μέχρι και 10 ώρες, video μέχρι και 10 ώρες, μουσική μέχρι και 40 ώρες, standby 300 ώρες ή 12.5 μέρες.

 

Φυσικά ένα από τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά του iPhone 4 είναι και το νέο λειτουργικό του iPhone OS 4.0 ή όπως το ονόμασαν iOS. Το νέο λειτουργικό της συσκευής υποστηρίζει multitasking δηλαδή πολλές , video chat, καλύτερη διαχείριση αρχείων και φακέλων, το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο iBooks, την νέα πλατφόρμα διαφημίσεων iAd και το Apple Game Center.

Επίσης διαθέτει ένα δεύτερο μικρόφωνο για τη μείωση του θορύβου ενώ οι δέκτες για το Wi-Fi, το Bluetooth, το GPS είναι ενσωματωμένοι στο πλευρό της συσκευής.

Το νέο iPhone 4 θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο και άσπρο με χωρητικότητες 16 και 32 GB ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Τέλος η συσκευή θα αρχίσει να είναι διαθέσιμη στις 24 Ιουνίου σε συγκεκριμένες χώρες και σιγά σιγά θα αρχίσει να εξαπλώνεται, ενώ η προ-παραγγελίες για τις χώρες που θα κυκλοφορήσει, ξεκινούν την άλλη εβδομάδα (15 Ιουνίου). Οι τιμές για τις ΗΠΑ ξεκινούν στα $199 για το μοντέλο των 16GB και $299 για τα 32 GB με την εταιρία AT&T με συμβόλαιο 2 χρόνων.

Στην Ελλάδα το περιμένουμε μετά το τέλος Αυγούστου ή Σεπτέμβρη.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε