Τεχνολογία

Μικροσκοπική συσκευή κάτω από το δέρμα θα στέλνει στο κινητό αποτελέσματα εξετάσεων αίματος

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν μικροσκοπική συσκευή η οποία τοποθετείται κάτω από το δέρμα και λαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δείγματα αίματος, αποδίδοντας μάλιστα μέσω κινητού τηλεφώνου στιγμαία αποτελέσματα, σύμφωνα με το BBC.

Η ελβετική ομάδα επιστημόνων που κατασκεύασαν το πρωτότυπο ασύρματο μηχάνημα, μήκους μόλις 14 χιλιοστών, ισχυρίζονται ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν έλεγχο πέντε διαφορετικών ουσιών που βρίσκονται στο αίμα.

Τα δεδομένα αποστέλλονται στους γιατρούς μέσω ραδιοκυμάτων αλλά και της τεχνολογίας Bluetooth.

Όπως υπόσχονται οι ερευνητές, εντός της επόμενης τετραετίας η συσκευή θα είναι διαθέσιμη για το κοινό.

Ο σχεδιασμός για τη χρήση της προϋποθέτει την τοποθέτησή της, με τη χρήση ειδικής βελόνας, στον εσωτερικό ιστό, κάτω από το δέρμα, σε χέρια και πόδια.

Η μικροσκοπική συσκευή μπορεί να παραμείνει εκεί για αρκετούς μήνες προτού κριθεί αναγκαία η αφαίρεση ή αντικατάστασή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Βαρδής Βαρδινογιάννης στο ανανεωμένο zappit.gr: Από gamer, δημιουργός του Couch Heroes
Ο γιος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της Μελίσσας Γκρόμελ μιλάει αποκλειστικά στον Τάσο Σαλονικό για το όραμά του, τη δημιουργία του Couch Heroes και την πορεία του στον χώρο της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης 2