Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Προσοχή! Νέα κακόβουλα μηνύματα κλέβουν στοιχεία του Gmail!

Προσοχή! Νέα κακόβουλα μηνύματα κλέβουν στοιχεία του Gmail!

Νέα κακόβουλα μηνύματα με σκοπό το phising των στοιχείων των χρηστών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο inbox πολλών χρηστών του Gmail

 
Τα νέα κακόβουλα μηνύματα που έκαναν την εμφάνισή τους στα εισερχόμενα μηνύματα πολλών χρηστών του Gmail είναι πολύ καλοσχεδιασμένα που αν δεν προσέξει κανείς μπορεί πολύ εύκολα να εκτεθεί.
Το ύποπτο email που μπορεί να λάβει κάποιος χρήστης αρχικά φαίνεται να περιέχει ένα αρχείο thumbnail εικόνας και όταν ο χρήστης πατήσει πάνω του, ανοίγει μια νέα σελίδα στον browser, η οποία μοιάζει με αυτή της Google και ζητάει από το χρήστη να βάλει τα στοιχεία του για να μπορέσει να κάνει νέο login. Και αυτό ήταν! Από τη στιγμή που ο χρήστης βάλει τα στοιχεία του και πατήσει login, ο λογαριασμός του έχει εκτεθεί. Στη συνέχεια όλα τα στοιχεία των επαφών του είναι στη διάθεση τρίτων οι οποίοι επαναλαμβάνουν σε αυτές την ίδια διαδικασία.
Ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί κάποιος από αυτή την επίθεση, είναι να προσέχει πάντα το URL στη γραμμή διευθύνσεων του browser πριν βάλει τα στοιχεία του στο Gmail, και να σιγουρευτεί ότι είναι η πραγματική διεύθυνση.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε