Τεχνολογία

Τέλος η απαγόρευση του Google Apps στη Noρβηγία!

Μετά από εννέα μήνες συζητήσεων και κάποιες αλλαγές από την πλευρά της Google, η νορβηγική Αρχή Προστασίας Δεδομένων προχώρησε στην άρση της απαγόρευσης για τη χρήση του Google Apps στους δήμους. 

 
Ωστόσο, η απόφαση δεν δίνει το δικαίωμα χρήσης εν λευκώ για όλες τις υπηρεσίες cloud, σύμφωνα με επίτροπο της Προστασίας Δεδομένων.
Η χρήση του Google Apps απαγορεύτηκε τον Ιανουάριο από τη νορβηγική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπει εύκολα τεχνολογίες από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, διότι οι εφαρμογές cloud παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νορβηγίας.
 
Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι ότι οι τοπικές κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το Google Apps δεν έχουν καμία ιδέα για το πού (γεωγραφικά) αποθηκεύονται τα δεδομένα τους και ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. 
 
Εάν η Google ή άλλες διεθνείς εταιρείες επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις στη Νορβηγία, θα πρέπει να αναπτύξουν υπηρεσίες που θα λαμβάνουν υπόψη τη Νορβηγική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Call of Duty: Πωλήσεις που ζαλίζουν – Ο πρόωρα χαμένος Βινς Ζαμπέλα δημιούργησε ένα από τα πιο πετυχημένα videogames στην ιστορία
Ο πρόωρος χαμός του δημιουργού του Call of Duty Βινς Ζαμπέλα προκάλεσε σοκ σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο - Τα συνολικά έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια
Call of Duty
Έπεσε ξανά Cloudflare: Τεράστια προβλήματα σε δεκάδες sites – Εκτός λειτουργίας Canva και Downdetector
Λίγες ώρες μετά, οι τεχνικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα και ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποκατάστασης - «Δεν πρόκειται για επίθεση» διευκρινίζει ο διευθυντής τεχνολογίας της υπηρεσίας
Τα γραφείο της Cloudflare στο Σαν Φρανσίσκο