Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Το Instagram θα προσφέρει λειτουργία κατά της ρητορικής μίσους και υβριστικών μηνυμάτων

Instagram

Η εφαρμογή Instagram της Facebook λανσάρει ένα χαρακτηριστικό που θα αποτρέπει τους χρήστες από το βλέπουν πιθανά υβριστικά μηνύματα με το να φιλτράρουν λέξεις, φράσεις και emojis στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι παράλληλα με την επιλογή φίλτρου για υβριστικά άμεσα μηνύματα, θα είναι πλέον πιο δύσκολο για αυτούς που έχουν μπλοκαριστεί από χρήστες να το παρακάμψουν αυτό και να έρθουν σε επαφή μαζί τους μέσω νέων λογαριασμών.

Το Instagram εντείνει τις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους και τις διαδικτυακές προσβολές στην πλατφόρμα του, που είναι πιο δημοφιλής από τη βασική πλατφόρμα της Facebook μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Το φίλτρο, που μπορεί να ενεργοποιηθεί στο Instagram στις ρυθμίσεις απορρήτου, μπορεί να εξατομικευθεί από τους χρήστες προκειμένου να περιλαμβάνει λέξεις, φράσεις και emojis που εκείνοι επιθυμούν να μπλοκάρουν ή να αποφύγουν να λαμβάνουν αιτήματα για μήνυμα.

Οι χρήστες μπορούν κατά την κρίση τους να αναφέρουν, να διαγράφουν ή να ανοίγουν μηνύματα, που θα μεταφέρονται σε έναν ξεχωριστό φάκελο, σύμφωνα με το Instagram.

Το χαρακτηριστικό αυτό που θα αφορά μόνο τα άμεσα αιτήματα για μήνυμα θα είναι διαθέσιμο σε κάποιες χώρες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Instagram.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις