Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Εικόνες από το χτύπημα της κακοκαιρίας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Φθιώτιδα (Βίντεο)

καιρός
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αγριεύει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία στην καρδιά του καλοκαιριού, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Η ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, με κύριο χαρακτηριστικό την πολύ δυνατή βροχόπτωση, ξεκίνησε λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι δρόμοι γέμισαν με νερά σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων μειώθηκαν. Για περίπου μισή ώρα η αερογέφυρα του Κορδελιού, στην προέκταση της οδού Μοναστηρίου, παρέμεινε κλειστή λόγω του μεγάλου όγκου νερού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απομακρύνει δύο δέντρα που έπεσαν στο οδόστρωμα, στην περιοχή της Νεάπολης.

Το χτύπημα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική

Βροχή και στη Χαλκιδική ενώ χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας και έντασης σημειώθηκε στην περιοχή από τα Σίλατα έως την Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο στη Χαλκιδική. Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, ένα δέντρο έπεσε στην Καλλικράτεια ενώ αργότερα τα φαινόμενα εξασθένησαν. Στο μεταξύ αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων μέσω της οποίας επιστρέφουν στην πόλη οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.

Εφτασε και σε μας το μπουρινι

Gepostet von Κατερινα Σκουφα am Sonntag, 5. Juli 2020

Καλημέρα πάλι τα.ιδια πολύ νερό και χαλαζι

Gepostet von Μαρία Θαλασσά am Sonntag, 5. Juli 2020

Σοβαρά προβλήματα στη Φθιώτιδα

Λίγο πριν τις 17.00 ξεχείλισε χείμαρρος στο ύψος του χωριού Αυλάκι ενδιάμεσα της Λαμίας με τη Στυλίδα και τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής οδού Λαμίας – Λάρισας, με συνέπεια να κοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες νταλίκες που κινούνταν στο συγκεκριμένο δίκτυο. Ήδη η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο και την εκτρέπει στην εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Ακόμη στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Λιβαδειάς λίγο πριν το χωριό Αμφίκλεια, στο ύψος του οικισμού ‘Ανω Καλύβια, υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν από χείμαρρο, έχουν μείνει στο οδόστρωμα και έχουν διακόψει την κυκλοφορία. Ήδη κινούνται μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Φθιώτιδας προς το συγκεκριμένο σημείο για να απελευθερώσουν το δρόμο όταν το επιτρέψουν συνθήκες.

Εξάλλου σε άλλες δύο περιοχές στη Δυτική Φθιώτιδα σημειώνονται παρόμοια προβλήματα τα οποία όμως ξεπεράστηκαν καθώς πρόκειται για δευτερεύον δίκτυο χωρίς σημαντικές επιπτώσεις.

Ζημιές στο Κιλελέρ της Λάρισας

Σοβαρά προβλήματα, αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνιση τους χθες και βρίσκονται σε εξέλιξη.  Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες. 

Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων. 

Η αρμόδια αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Πώς θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα

Καιρός: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τις Σποράδες, καθώς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην
υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές
διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις