Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Καιρός – Εύβοια: Περιπέτεια στα χιόνια για 50 εκδρομείς που κατεβαίνουν από τη Στενή με τα πόδια

Καιρός – Εύβοια: Περιπέτεια στα χιόνια για 50 εκδρομείς που κατεβαίνουν από τη Στενή με τα πόδια

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» δοκιμάζει και την Εύβοια. Τα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους, με τα πρώτα προβλήματα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους…

Ο καιρός έφερε χιόνια και στην Εύβοια, με εκδρομείς που ήθελαν να ανέβουν στο καταφύγιο της Δίρφυς, να αναγκάζονται το πρωί να πάρουν το δρόμο της επιστροφής από τη Στενή που διανυκτέρευσαν με τα πόδια. Το χιόνι που υπήρχε στο δρόμο ακινητοποίησε το λεωφορείο και τα 50 άτομα πήραν οδηγία να αρχίσουν να περπατούν με προσοχή μέχρι να φτάσουν νοτιότερα.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς ανέφερε στο newsit.gr: «50 εκδρομείς είχαν ανέβει χθες στο καταφύγιο Δίρφυς, ήρθαν για προπόνηση, τους ανέβασε το λεωφορείο. Το λεωφορείο κατέβηκε το βράδυ στη Στενή και σε περίπτωση που επιτρεπόταν, θα ανέβαινε σήμερα πάνω. Τελικά οι άνθρωποι κατεβαίνουν με τα πόδια, λόγω του ύψους του χιονιού. Υπάρχει ελεγχόμενη κατάβαση, έχουν οδηγούς, είμαστε σε επικοινωνία, όλα είναι καλά».

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05.02.2023) η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πλήττει την Εύβοια και σε πολλές περιοχές της οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με σφοδρή χιονόπτωση.  Κριεζά, Κύμη, Αγία Άννα, Οξύλιθο, Κερασιά, Νεοχώρι και Αυλωνάρι έχουν ντυθεί στα λευκά. 

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, τόνισε στο newsit.gr: «Υπήρχαν κάποια προβλήματα με κάποιους οι οποίοι ξεκίνησαν να πάνε στα χιόνια χωρίς αλυσίδες και έμειναν στον δρόμο, εγκλωβίστηκαν και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους. Τωρα τους απεγκλωβισαμε.

Αυτό έγινε στο δρόμο από Μαλακάσα προς Ωρωπό, στο σημείο που είναι το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου, εγκλωβίστηκαν δέκα αυτοκίνητα και στο δρόμο από εθνική οδό προς Μαρκόπουλο, στο δρόμο που επικοινωνεί ο δήμος μας με την εθνική οδό, πάλι δέκα αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα και στα δύο σημεία». 

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και να επηρεάσουν (και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο), τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις