Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καιρός – Εύβοια: Τα χιόνια έφτασαν στη θάλασσα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Καιρός – Εύβοια: Τα χιόνια έφτασαν στη θάλασσα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στην Εύβοια και ορισμένες παραλίες ντύθηκαν στα λευκά, μέχρι τη θάλασσα. Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα…

Ολόλευκες έγιναν σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι παραλίες της Νότιας Εύβοιας, οι οποίες καλύφθηκαν από χιόνι προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες σε περαστικούς. Το χιόνι το έστρωσε για τα καλά σε όλο το μήκος της παραλίας του Αλμυροποτάμου αλλά και των Νέων Στύρων φτάνοντας κυριολεκτικά μέχρι το κύμα.

Ήδη αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τη ζωή των πολιτών και στο ψύχος και τους κλειστούς δρόμους λόγω χιονιά ήρθε να προστεθεί και η διακοπή ηλεκτροδότησης που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης στην Εύβοια.

Το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στην Εύβοια, ξεκίνησε στις 11:30 περίπου και δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την πτώση κεραυνού, λίγο νωρίτερα, στην Σκόπελο. Συγκεκριμένα οι περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην Εύβοια είναι, η Ερέτρια, η Αμάρυνυος, ο Μίστρος, Φύλλα και Αφράτι. Τα συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να επαναφέρουν το ρεύμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην Ευβοια εντοπίζονται προβλήματα και η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες: στη Νέα Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού από 16η χ/θ έως 44η χ/θ και σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05.02.2023) η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πλήττει την Εύβοια και σε πολλές περιοχές της οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με σφοδρή χιονόπτωση.  Κριεζά, Κύμη, Αγία Άννα, Οξύλιθο, Κερασιά, Νεοχώρι και Αυλωνάρι έχουν ντυθεί στα λευκά. 

Ανάλογες εικόνες με τα χιόνια μέχρι τη θάλασσα, είχαμε και στην Χαλκιδική.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις