Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: Κλειστοί δρόμοι, προβλήματα στις πτήσεις, φούσκωσε ο Κερίτης

Καιρός – Κρήτη: Κλειστοί δρόμοι, προβλήματα στις πτήσεις, φούσκωσε ο Κερίτης

Στα Χανιά είναι κλειστοί πολλοί δρόμοι εξαιτίας κατολισθήσεων.
Πτήσεις ακυρώθηκαν και τα πλοία δένουν μόνο με την βοήθεια ρυμουλκών.
Φούσκωσε πάλι ο ποταμός Κερίτης.
Σε ποιες περιοχές έχει ήδη ρεκόρ βροχόπτωσης!

Τα προγνωστικά ότι η Κρήτη θα έμπαινε στο μάτι της κακοκαιρίας και πάλι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Σύμφωνα με το meteo ήδη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 29 Μαρτίου, καταγράφονται πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων, όπως φαίνεται στον πίνακα. Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά τμήματα του νησιού.

Το πρωί δέντρο έπεσε στην αυλή του 5ου Νηπιαγωγείου στα Κουνουπιδιανά. Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Τα πλοία σε Χανιά και Ηράκλειο δυσκολεύονται αν δέσουν και τα καταφέρνουν μόνο με την βοήθεια ρυμουλκών. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στις 7.10 έφτασε το πλοίο της ΑΝΕΚ το οποίο με την βοήθεια ενός ρυμουλκού μπήκε στο λιμάνι με μία ώρα καθυστέρηση.

Λίγη ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί έφτασε το πλοίο των Μινωικών που χρειάστηκε δύο ρυμουλκά για να «δέσει» στην προβλήτα.

Ακυρώθηκαν δύο πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Προβλήματα και στα Χανιά

Οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής και της Sky Express που είχαν προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ακυρώθηκαν καθώς δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στον αεροδιάδρομο του «Νίκος Καζαντζάκης» με ασφάλεια εξαιτίας των ανέμων. «Δυστυχώς οι ριπές των ανέμων δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους πιλότους και αναγκαστικά γύρισαν πίσω στην Αθήνα. Ωστόσο, η πτήση που ήρθε από Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε κανονικά», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γ. Πλιάγκας ενώ παράλληλα τόνισε πως η ημέρα θα είναι… δύσκολη. «Σήμερα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και εκτιμώ ότι θα ακυρωθούν  κι άλλες πτήσεις. Όλα εξαρτώνται από τις ριπές του ανέμου την ώρα που το εκάστοτε αεροπλάνο είναι έτοιμο για προσγείωση ή απογείωση», επεσήμανε ο κ. Πλιάγκας. Προβλήματα και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο Χανίων. Η πτήση των 08:40 της  Ολυμπιακής Αεροπορίας από Αθήνα για Χανιά ακυρώθηκε, ενώ ακυρώθηκε και η πτήση των 09:15 από Χανιά για Αθήνα.

«Φούσκωσε» ο Κερίτης και παρέσυρε τον αυτοσχέδιο δρόμο

Λίγες μέρες κράτησε ο αυτοσχέδιος δρόμος που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι της περιοχής στον Κερίτη στα Χανιά καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις τον παρέσυραν. Ευτυχώς, από χθες το βράδυ οι κάτοικοι είχαν κλείσει το συγκεκριμένο πέρασμα υπό τον φόβο της κακοκαιρίας.

Δείτε εικόνα και σήμερα το πρωί από τον Κερίτη

Δέντρο έπεσε πάνω σε… ΙΧ – Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Ένα δένδρο κόπηκε στην μέση από τους δυνατούς ανέμους που σαρώνουν τα Χανιά από τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το δένδρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο σημείο, ενώ το περιστατικό έγινε στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να προβεί στην κοπή του δένδρου. Παράλληλα, οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων έχουν ήδη ξεκινήσει στην πυροσβεστική με την αρχή να γίνεται στα… Χανιά.

πηγή: Cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις