Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καιρός – Μεσολόγγι: Φόβοι ολικής κατάρρευσης της γέφυρας στο Ευηνοχώρι

Καιρός – Μεσολόγγι: Φόβοι ολικής κατάρρευσης της γέφυρας στο Ευηνοχώρι
evinochori-kalidona.gr

Τις πληγές τους εξακολουθούν να μετράνε οι κάτοικοι στο Μεσολόγγι και τα γύρω χωριά. Μετά το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκονται, ουσιαστικά, αποκλεισμένοι χωρίς ακόμα πόσιμο νερό.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του Ευηνοχωρίου, οι οποίοι χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εκφράζουν τον μεγάλο τους φόβο για ολική κατάρρευση της γέφυρας στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Οι μεγάλες πλημμύρες του περασμένου Σαββατοκύριακου (11 – 12.12.2021) δεν άφησαν άθικτη ούτε και την παλαιά σιδηροδρομική γέφυρα του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή.

Δείτε την καθίζηση της γέφυρας Ευήνου σε βίντεο από drone του evinochori-kalidona.gr:

Υπενθυμίζεται πως λόγω της καθίζησης έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία πλέον πραγματοποιείται μέσω της Ιονίας Οδού.

Στην πράξη, οι κάτοικοι των χωριών Γαλατά και Περιθώρι διανύουν απόσταση 30 χιλιομέτρων (!) για να φτάσουν στο Μεσολόγγι, δηλ. τριπλάσια από ό,τι μέχρι «χθες».

Click4more: Καιρός – Αιτωλοακαρνανία: Εκκενώσεις περιοχών στο Μεσολόγγι και τη Ναυπακτία λόγω κακοκαιρίας

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Karvasaras.gr, κόπηκε και ο δεύτερος αγωγός ύδρευσης, ο οποίος περνούσε από τη γέφυρα του ΟΣΕ και πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Στο δίκτυο υδροδότησης που τροφοδοτείται από γεωτρήσεις, διαπιστώθηκε, ότι υπάρχουν διαρροές και συνεπώς θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα των ποιοτικών αναλύσεων του νερού έως την Παρασκευή (17.12.2021).

Έως τότε για τα νοικοκυριά των περιοχών Μεσολογγίου, Αγίου Θωμά, Αγριλιάς, Ρετσίνων, Μουσούρων και Ελληνικών, ισχύει η απαγόρευση «της πόσης και του μαγειρέματος».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις