Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Ρόδος: Πλημμύρες με προβλήματα από την κακοκαιρία και τη σφοδρή πρωινή καταιγίδα στο νησί

Καιρός – Ρόδος: Πλημμύρες με προβλήματα από την κακοκαιρία και τη σφοδρή πρωινή καταιγίδα στο νησί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο καιρός έδειξε τα δόντια του, στους κατοίκους στα νότια του νησιού. Πλημμύρες και προβλήματα σε δρόμους, από την καταιγίδα. Επί ποδός τα συνεργεία και οι πυροσβέστες. Η Ρόδος αισθάνεται τον φετινό χειμώνα…

Η Ρόδος αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία. Ο καιρός άλλαξε τα ξημερώματα και ακολούθησε καταιγίδα. Πλημμύρισαν δρόμοι, ακόμα και ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Λάρδου, με τους Πυροσβέστες να τρέχουν και να μην φτάνουν. Τον δικό τους αγώνα, δίνουν και οι εταιρείες οδικής βοήθειας. Υπάλληλοι σπεύδουν σε μια σειρά από σημεία, που έμειναν αυτοκίνητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώνουν, ότι έγιναν λάθη από τους οδηγούς.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση, που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα στη Ρόδο. Πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω του μεγάλου όγκου βροχής, σημειώθηκαν κυρίως στη Νότια Ρόδο.

Στην περιοχή της Λάρδου πλημμύρισε το Δημοτικό Σχολείο, ενώ κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από ξενοδοχεία, τα υπόγεια των οποίων πλημμύρισαν, και σπίτια. Παράλληλα σημειώθηκαν και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Ροδιακή” ο ιδιοκτήτης εταιρίας οδικής βοήθειας, η κατάσταση εξαιτίας της βροχής αλλά κυρίως εξαιτίας «δικών μας λαθών κατά την διάρκεια της οδήγησης, βρίσκεται και πάλι από νωρίς το πρωί εκτός ελέγχου.»

Μόνο η εταιρία του κλήθηκε να μεταφέρει 11 συνολικά οχήματα από το πρωί που είχαν ακινητοποιηθεί είτε λόγο τροχαίου ατυχήματος (ευτυχώς όλα ήταν υλικών ζημιών) είτε από μηχανική βλάβη εξαιτίας της βροχής και των λιμνών που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους ειδικά στην περιοχή Ιαλυσού και Ιξιάς.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις