Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Καρδίτσα: Φίδι 2,5 μέτρων σε σπίτι μετά την κακοκαιρία Daniel – Βγήκε από τα λασπόνερα

Καρδίτσα: Φίδι 2,5 μέτρων σε σπίτι μετά την κακοκαιρία Daniel – Βγήκε από τα λασπόνερα

Ένα φίδι 2,5 μέτρων βγήκε από τα λασπόνερα στον Παλαμά στην Καρδίτσα και έφτασε σε σπίτι. Ο ιδιοκτήτης ανέβασε τη σχετική εικόνα στο διαδίκτυο. Κάνει και εκείνος το δικό του απολογισμό της καταστροφής από την κακοκαιρία…

Το χάος που έφερε η κακοκαιρία Daniel και στην Καρδίτσα συνεχίζεται με τους κατοίκους στον Παλαμά, να προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τις ζωές τους, μετά τις πλημμύρες. Τα προβλήματα και τα απρόοπτα είναι πολλά. Ένα από αυτά έχει γίνει θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα φίδι τουλάχιστον 2,5 μέτρων που μπήκε μέσα σε σπίτι. Ευτυχώς παρά το μέγεθός του, ήταν ακίνδυνο. Πρόκειται για λαφιάτη που είναι μη δηλητηριώδες φίδι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση κατοίκου της περιοχής που παρουσιάζει και σχετική φωτογραφία, «o Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ιδού και τα πειστήρια…».

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς σε Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα συγκεντρώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). «Με την ευαισθησία που διακρίνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς σε Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα, μετά την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και σας καλούμε να βοηθήσετε, όπως μπορείτε, με σκοπό την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ.

Τα είδη που, σύμφωνα με το ΑΠΘ, έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί είναι:

– Υπολογιστές που θα δοθούν σε μαθητές των σχολείων των περιοχών που επλήγησαν.

– Τυποποιημένες συσκευασίες νερών (6άδες, 12άδες) και χυμών συσκευασίας.

– Τυποποιημένα τρόφιμα (γάλα εβαπορέ, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά και κλειστές συσκευασίες με όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, μπισκότα, κ.ά).

– Παιδικές τροφές.

– Είδη ατομικής υγιεινής για βρέφη και ενήλικες.

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ρούχα, κ.ο.κ.

Το σημείο συγκέντρωσης της βοήθειας βρίσκεται στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του ΑΠΘ. Η συγκέντρωση θα διαρκέσει από σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου έως και 22 Σεπτεμβρίου 2023, με 24ωρη πρόσβαση και είσοδο από το θυρωρείο του κτιρίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν διευκρινίσεις: 2310 996913, 996929.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις