Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Γονάτισε την Κρήτη η Ωκεανίς! Εικόνες που κόβουν την ανάσα!

Γονάτισε την Κρήτη η Ωκεανίς! Εικόνες που κόβουν την ανάσα!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ολόκληρα χωριά πνίγηκαν στα λασπόνερα!
Ένας άνθρωπος αγνοείται ακόμα στα Χανιά.
Γέφυρα γκρεμίστηκε μπροστά στην κάμερα σαν χάρτινος πύργος!
Ολόκληρο το νησί χτυπιέται αλύπητα από βροχή και αέρα…

Με έναν κτηνοτρόφο να αγνοείται ακόμα, μία ιστορική γέφυρα γκρεμισμένη και μία μικρότερη γέφυρα κατεστραμμένη, με τόνους λάσπης να έχουν καλύψει ό,τι υπήρχε στο πέρασμά τους, η Κρήτη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ή καλύτερα… της “Ωκεανίδος”!

Στο newsIT.gr δεν σταματούν να έρχονται εικόνες καστροφής. Δείτε στο παρακάτω βίντεο, εικόνες από την Παναγιά την Καμαριανή:

Δείτε παρακάτω τη στιγμή που πέφτει δέντρο στο κέντρο του Ρεθύμνου και στο τσακ προλαβαίνει να σταματήσει το αυτοκίνητό του ένας οδηγός:

Η συγκλονιστική στιγμή που πέφτει η γέφυρα

Ο λόγος για την η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά, που λίγο πριν τις 15:00 σήμερα, κατέρρευσε μπροστά στους κατοίκους της περιοχής που κατέγραφαν σοκαρισμένοι το θέαμα, με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Από νωρίς το πρωί είχε διαπιστωθεί πρόβλημα καθώς είχε υποσκαφή το σημείο στο οποίο το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως τελικά η γέφυρα να σωθεί…

Όμως, γέφυρα κατέρρευσε και στις Βουκολιές:

 

 

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 61χρονου στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου ο οποίος χάθηκε με το αυτοκίνητό του στα νερά ορμητικού χειμάρρου!

Χωρίς ρεύμα

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περισσότερες περιοχές του νομού Χανίων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο το νομό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά τέλος την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεργεία του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών, όταν και εφόσον είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές.

Ρέθυμνο: Προβληματισμός των εκπαιδευτικών για τα σχολεία που σήμερα λειτούργησαν

Την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν προέβησαν στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νομού Ρεθύμνου για σήμερα Δευτέρα, ενώ ήταν από μέρες γνωστή η πρόγνωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, εκφράζει προς τους δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου (όπου τα σχολεία λειτούργησαν), την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Πιστεύουμε αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Νίκος Αδράμης, πως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έπρεπε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ακόμα και αν δεν ήταν άμεσα στις αρμοδιότητές της, και να καλύψει το κενό των τοπικών αρχών.

Σε ανακοίνωσή της η ένωση των εκπαιδευτικών σημειώνει ότι «γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, μαθητές και οδηγοί λεωφορείων, καθηγητές που έρχονται ακόμα και από άλλους νόμους, βρέθηκαν σε δρόμους κλειστούς από κατολισθήσεις ή σε κατολισθήσεις σε εξέλιξη, σε ορμητικά νερά ή σε πολύ έντονες βροχοπτώσεις, που περιόριζαν σημαντικά την ορατότητα. Ακόμα και για τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς που κινήθηκαν πεζοί για το σχολείο ήταν δύσκολο έως επικίνδυνο, σε κάποιες περιπτώσεις».

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν θετική εξέλιξη την ανακοίνωση από την πλευρά των Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου πως αύριο Τρίτη τα σχολεία ευθύνης τους θα παραμείνουν κλειστά και καλούν και τους άλλους δήμους «να εξετάσουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο».

Σε επικοινωνία του ΑΠΕ ΜΠΕ με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Ιωάννη Μαρκαντέ, δόθηκε η απάντηση πως για το κλείσιμο των σχολείων αρμόδιοι είναι οι δήμοι ενώ σε περίπτωση γενικευμένης κατάστασης την απόφαση αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

«Εμείς ως διεύθυνση και προσωπικά εγώ, όταν διαπίστωσα πως κάποιοι δήμοι αργούσαν να αποφασίσουν για το κλείσιμο των σχολείων τους, επικοινώνησαμε με διευθυντές, καθηγητές αλλά και ομάδες καθηγητών που πηγαίνουν σε ορεινές περιοχές και τους ζήτησα να μην αναλάβουν κανένα ρίσκο, να μην κινδυνεύσουν και να παραμείνουν ασφαλείς αν δουν ότι δεν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους», ανέφερε ο κ. Μαρκαντές, τονίζοντας παράλληλα ότι τα περισσότερα σχολεία παρέμειναν κλειστά, κατανοεί και αποδέχεται τους προβληματισμούς και συμφωνεί με το ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται άμεσα. «Θα ήθελα να ενημερώσω, όμως, πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα κυρίως δεν μου αναφέρθηκε καμία κατάσταση επικίνδυνη που να απασχόλησε κάποιον ή κάποιους εκπαιδευτικούς», υπογράμμισε.

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις