Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαμία: Ζευγάρι ανεμβολίαστων πέθαναν από κορονοϊό με διαφορά 14 ημερών – Άφησαν πίσω τους 3 παιδιά

Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Λαμία καθώς ένας 57χρονος, πατέρας τριών παιδιών, πέθανε από κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης, στην οποία νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες. Ο θάνατός του ήρθε 15 ημέρες μετά από αυτόν της συζύγου του, η οποία έχασε τη ζωή της επίσης από κορονοϊό.

Οι δυο τους είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας στις 23 Νοεμβρίου και μετά από μια εβδομάδα χρειάστηκε να διασωληνωθούν, καθώς τα επίπεδα οξυγόνου τους ήταν χαμηλά λόγω του κορονοϊού. Η 52χρονη σύζυγός του πέθανε στις 13 Δεκεμβρίου και εκείνος συνέχισε να παλεύει και ξεπέρασε τον ιό, όμως οι ζημιές που του άφησε ήταν ανεπανόρθωτες.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ήταν ανεμβολίαστοι και η άποψή τους για το εμβόλιο ήταν αρνητική, παρά τα όσα τους έλεγε ο ξάδερφος της 52χρονης, ο οποίος είναι διασώστης του ΕΚΑΒ. Εκείνος προσπαθούσε επανειλημμένα να τους πείσει να εμβολιαστούν, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA και την εκπομπή Live News, ο ξάδερφος της 52χρονης είχε δηλώσει ότι είχαν επηρεαστεί από τον πνευματικό που τους καθοδηγούσε.

Η νέα οικογενειακή τραγωδία στη Λαμία έρχεται μετά από μια σειρά παρόμοιων γεγονότων με ανεμβολίαστους γονείς στις Σέρρες όταν ένας πατέρας και ο γιος του πέθαναν από την COVID-19 αλλά και όταν ακόμη ένας πατέρας και η κόρη του έφυγαν από τη ζωή επίσης από τον κορονοϊό.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στη Θεσσαλονίκη, με τον άνδρα που κόλλησε επίτηδες κορονοϊό για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης και τελικά μολύνθηκε και η μητέρα του, η οποία έφυγε από τη ζωή. 

Συγκλονίζει, επίσης, και η περίπτωση του 47χρονου ανεμβολίαστου στην Κοζάνη, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό αφού μετάνιωσε που δεν έκανε εμβόλιο. Άφησε πίσω του ένα παιδί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις