Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λήμνος: Λίγες ώρες βροχής έφεραν αυτές τις εικόνες – Ζημιές σε σπίτια, δρόμους και καταστήματα [pics]

Λήμνος: Λίγες ώρες βροχής έφεραν αυτές τις εικόνες – Ζημιές σε σπίτια, δρόμους και καταστήματα [pics]

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Λήμνο. 5 ώρες καταρρακτώδους βροχής προκάλεσαν χάος και καταστροφές…

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε τη Λήμνο και κυρίως το νότιο τμήμα του νησιού, από τις 17.00 χθες το απόγευμα μέχρι τις 22.00 το βράδυ.

Τα χωριά Πεδινό, Τσιμάνδρια και Λιβαδοχώρι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζημιές σε δεκάδες σπίτια, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε Κοντιά, Αγκαριώνες, Καλλιθέα και Ατσική.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις και επιχειρεί στα πλημμυρισμένα χωριά. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η ένταση της καταιγίδας ήταν τροπικό φαινόμενο, ενώ έπληξε έντονα συγκεκριμένες περιοχές του νησιού.

Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας, Γιώργος Δημάρης δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου: “Το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο για περισσότερες από 4 ώρες και είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της νότιας Λήμνου.

Ξεχείλισαν χείμαρροι, δυστυχώς πλημμύρισαν τουλάχιστον 10 σπίτια και έχουμε μεγάλες ζημιές. Με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουμε καλύτερη εικόνα, ανέφερε χθες βράδυ Ήταν άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και αποφύγαμε τα χειρότερα.”

Πηγή: limnosreport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις