Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

Τα πρώτα σενάρια για τα αίτια της πτώσης αεροσκάφους στην Κρήτη άρχισαν ήδη να βγαίνουν στην επιφάνεια. Το μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δυο ανθρώπων, που επέβαιναν σε αυτό, να χάσει τη ζωή του.

Τις έρευνες για την τραγωδία της πτώσης του αεροσκάφους στην Κρήτη θα αναλάβει είτε η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων είτε το Λιμενικό Σώμα, όπως ανέφερε το Creta24.gr.

Τα δυο βασικά σενάρια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι δυο. Το ένα έχει να κάνει με κάποια βλάβη στο αεροσκάφος. Το άλλο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο ένας εκ των δυο επιβατών, που ήταν στο πιλοτήριο του αεροπλάνου, να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας. Πληροφορίες του Cretalive ανέφεραν ότι στο στήθος είχε μία μεγάλη τομή και ίσως να είχε κάνει στο παρελθόν κάποια σοβαρή επέμβαση.

Κάποιες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, αναφέρουν πως ίσως ο 68χρονος επιβάτης να ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Κάποιες πηγές ανέφεραν ότι ενδεχομένως να αντιμετώπισε κάποια κρίση. Τότε ο δεύτερος επιβάτης, ο 26χρονος ίσως προσπάθησε να τον βοηθήσει με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του μονοκινητήριου αεροσκάφους και να πέσει στη θάλασσα, στον κόλπο του Κακού Όρους, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι δυο επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα μετά την πτώση του αεροσκάφους. Ο 68χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό και παρά την ΚΑΡΠΑ που του έγινε, δεν κατόρθωσε να επανέλθει και έφυγε από την ζωή. Ο άλλος επιβάτης, ο 26χρονος διασώθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις