Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σύμη: Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ανοιχτές οι πληγές της κακοκαιρίας [pic, vid]

Σύμη: Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ανοιχτές οι πληγές της κακοκαιρίας [pic, vid]

Η Σύμη εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας. Επιτροπή καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών…

σε επιχειρήσεις του νησιού της Σύμης συγκροτήθηκε, από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, για να καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των πλημμυρών.

Η επιτροπή, αφού μεταβεί στις πληγείσες περιοχές το συντομότερο δυνατό, θα συντάξει πρακτικό καταγραφής των ζημιών σε εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, σε μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα κλπ.

Στη συνέχεια, θα το υποβάλει στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εξεταστούν οι αποζημιώσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι για τις ζημιές που υπέστησαν. Το έργο της επιτροπής θα ξεκινήσει άμεσα.

«Τεράστιες καταστροφές από τη Θεομηνία»

Για Θεομηνία και τεράστιες καταστροφές κάνει λόγο, ο κύριος Σωτήρης Σωτηράκης που ζει στη Σύμη. «Τώρα που ξημερώνει έχουν φανεί όλα, έχει φανεί τι έχει συμβεί ακριβώς. Μιλάμε για θεομηνία μεγάλη» δήλωσε στο Newsit.gr και συνέχισε…

«Υπάρχουν παντού τεραστιες καταστροφές και σε ιδιωτικές περιουσίες και σε δομές του δήμου και των δρόμων και του νερού και της ΔΕΗ και του φωτισμού. Είναι απόλυτη καταστροφή. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κατι για κάποιο ατύχημα ή θύμα ή κάποιος να έχει πάθει κατι, υπάρχουν μόνο υλικές καταστροφές. Ωστόσο είναι νωρίς ακόμα.

Τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν από χθες, ούτε τα κινητά, ούτε τα σταθερά όποτε η επικοινωνία είναι ελάχιστη. Ρεύμα δεν υπάρχει, το εργοστάσιο της ΔΕΗ έχει πάθει μια πολυ σοβαρή ζημιά, όπως και το δίκτυο και κάποιες κολώνες. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος όλου του δικτύου από την αρχή, μέχρι να αποκατασταθεί το ρεύμα και το εργοστάσιο βέβαια. Θα μας πάρει αρκετές μέρες».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις