Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Έμεινε μόνο του στο λεωφορείο και θα παρακολουθείται από ψυχίατρο» λέει η μητέρα του παιδιού ΑμεΑ στο newsit.gr

Θεσσαλονίκη: «Έμεινε μόνο του στο λεωφορείο και θα παρακολουθείται από ψυχίατρο» λέει η μητέρα του παιδιού ΑμεΑ στο newsit.gr

«Το παιδί μου έμεινε μόνο του στο λεωφορείο και θα παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο», αναφέρει στο newsit.gr η μητέρα του παιδιού ΑμεΑ, που ξέχασαν οι αρμόδιοι, μέσα σε σχολικό λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη (13/09).

Όπως μας εξηγεί η μητέρα του παιδιού από τη Θεσσαλονίκη «το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα, το παιδί έφυγε 4.10 το μεσημέρι και εμένα με κάλεσαν στις 8.05. Δεν μπορώ να συνέλθω ακόμα. Το παιδί έχει αυτισμό, αλαλία και έχει άσθμα. Δεν μπορούσε να φωνάξει γιατί δεν έχει καθόλου λόγο, αλλά δεν ξέρω αν έβγαλε κραυγές. Έμεινε μόνο του στο λεωφορείο. Δεν θα το αφήσω έτσι το θέμα».

Εξαιτίας της μεγάλης περιπέτειας που πέρασε, το 9χρονο αγοράκι όπως μας λέει η μητέρα του «έπαθε μεγάλο σοκ. Είναι υπό την εποπτεία των γιατρών. Θα παρακολουθείται από παιδίατρο, παιδοψυχιάτρους και άλλους ειδικούς. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Τώρα έχει πάει η υπόθεση στην δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι γιατί σήμερα ήταν το δικό μου, αύριο θα είναι άλλο παιδί. Δεν πρέπει αυτό να μείνει έτσι.

Και πόσο μάλλον για παιδιά ΑΜΕΑ και ειδικά το δικό μου που δεν έχει λόγο. Αν ξεχνούσαν ένα παιδί, μπορεί να φωνάζει “κυρία με ξεχάσατε” ή κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα μπορούσε να πάθει ασφυξία, να βγάλει την ζώνη και να λύσει το χειρόφρενο, θα μπορούσαν να συμβούν τα πάντα. Μια “συγγνώμη, το παιδί σας ζει” δεν με καλύπτει», λέει στο newsit.gr η μητέρα του 9χρονου αγοριού για τον εφιάλτη που έζησε το παιδί της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις