Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρες, τροχαία και εγκλωβισμοί από την κακοκαιρία – Οι εικόνες της καταιγίδας [pics, vids]

Θεσσαλονίκη

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Θεσσαλονίκη με τις εικόνες να αποτυπώνουν πλήρως τα όσα έγιναν στην πόλη. Πλημμύρες και κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους…

Πλημμύρες και προβλήματα προκλήθηκαν το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία. Οι έντονες και πολύωρες βροχοπτώσεις έφεραν προβλήματα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Υπόγεια σπίτια πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. ‘Εως τις 4 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις, ενώ κλιμάκια του Σώματος πραγματοποίησαν 13 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και σε τέσσερις περιπτώσεις χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οδηγούς από τα οχήματά τους τα οποία είχαν «κολλήσει» στα νερά.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι επί ώρες η κυκλοφορία ήταν αδύνατη σε δρόμους του Ευόσμου, του Κορδελιού και του Δενδροποτάμου, ενώ μεγάλος όγκος νερού συγκεντρώθηκε στην οδό Μοναστηρίου και στα ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Εικόνες από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

Σε “ποτάμια” μετατράπηκαν, η οδός Αριστοτέλους και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον Εύοσμο. Μεγάλο το ύψος του νερού, στην οδό Μοναστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον Περιφερειακή Οδό στο ύψος του Παπαγεωργίου, με κατεύθυνση δυτικά, σημειώθηκε καραμπόλα με 4 αυτοκίνητα. Λόγω της βροχής, αναβλήθηκε η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, στη Μονή Λαζαριστών.

Think Simple

Σε ένα απέραντο ποτάμι μετατράπηκε η οδός Μοναστηριού και όχι μόνο στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Καπάκια φρεατίων μετακινήθηκαν με αποτέλεσμα οχήματα να πέσουν μέσα στο κενό που δημιουργήθηκε, πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη μέση του δρόμου, ενώ οι μοτοσικλετιστές δέχθηκαν το ποιο ισχυρό πλήγμα της θεομηνίας με πολλούς εξ αυτών να πέσουν μέσα στους χείμαρρους που προκάλεσε η καταιγίδα. Επίσης, έπεσαν δεντρά στην αερογέφυρα της Μενεμένης.

Gepostet von Think Simple am Mittwoch, 27. September 2017

Για σήμερα, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: thestival.gr, voria.gr, rthess.gr, thessnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις