Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρίκαλα: Ο ιερέας που παλεύει με μια μάνικα στα χέρια να καθαρίσει τις λάσπες της κακοκαιρίας Daniel

Τρίκαλα: Ο ιερέας που παλεύει με μια μάνικα στα χέρια να καθαρίσει τις λάσπες της κακοκαιρίας Daniel

Η κακοκαιρία βύθισε κυριολεκτικά το χωριό Κεραμίδι στα Τρίκαλα, στις λάσπες. Μια εκκλησία σε χωριό παραμένει σε απελπιστική κατάσταση και ο ιερέας ανέλαβε δράση…

Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι αρμόδιοι, το κάνει μόνος του ένας ιερέας. Στο χωριό Κεραμίδι στα Τρίκαλα που ζει, αποφάσισε να πάρει μια μάνικα και να καθαρίσει ο ίδιος τόσο το ναό όσο και τα καθίσματα. Δεν άντεχει όπως λέει να βλέπει τις λάσπες και τη γενικότερη κατάσταση που άφησε η κακοκαιρία Daniel. Αισιοδοξεί πως σύντομα θα τα έχει καταφέρει, ώστε οι πιστοί να μπορούν να καθίσουν και να προσευχηθούν.

Το Κεραμίδι στα Τρίκαλα είναι ένα από τα πολλά χωριά που βρίσκονται παραπλεύρως της κοίτης του Πηνειού το οποίο βίωσε με τον χειρότερο τρόπο τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel. Η υπερχείλιση του Πηνειού βύθισε στο νερό κυριολεκτικά ολόκληρο το χωριό αφήνοντας ακάλυπτες μόνο τις σκεπές των σπιτιών.

Σχεδόν δύο μήνες μετά τις πλημμύρες οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούν ακόμα να επουλώσουν τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Οι λιγοστοί από αυτούς, παλεύουν μόνοι τους και δηλώνουν αβοήθητοι.

Ο Πατήρ Αλέξανδρος Κακαδιάρης, Ιερέας της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους, ξενάγησε το thelarissapaper.gr στο εσωτερικό του ναού, όπου μέχρι πρότινος ήταν θαμμένος από τα λασπόνερα.

Επειδή δεν άντεχε να βλέπει την ενορία του σε αυτήν την κατάσταση, πήρε το πιεστικό μηχάνημα και με την βοήθεια των γυναικών του χωριού έβγαλε έξω όλα τα ξυλόγλυπτα και τις καρέκλες για να πιάσει δουλειά.

Φόρεσε γαλότσες και ρούχα εργασίας κάτω από τα ράσα και ξεκίνησε το δύσκολο έργο του καθαρισμού. Χαμογελαστός και με καλή διάθεση παρά τις αποκαρδιωτικές εικόνες εξέφρασε τα παράπονα του για το ότι εδώ και καιρό παραμένουν αβοήθητοι από την πολιτεία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις