Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

36 ώρες στο Ντουμπρόβνικ

36 ώρες στο Ντουμπρόβνικ

Κάποτε το Ντουμπρόβνικ ήταν ο μυστικός παράδεισος των έμπειρων ταξιδευτών. Αυτό φυσικά έχει αλλάξει και η πανέμορφη και ιστορική αυτή πόλη της Κροατίας, το στολίδι της Αδριατικής, μαθεύτηκε!  

Αυτό έχει και τα καλά του, γιατί η ανάπτυξη του τουρισμού δημιούργησε πανέμορφα ξενοδοχεία, μερικά εκ των οποίων είναι μυθικής ομορφιάς. Αν υποτεθεί ότι θέλουμε να κάνουμε μια απόδραση στο Ντουμπρόβνικ, και δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεσή μας, προλαβαίνουμε να το χαρούμε; Ακολουθείστε μας σε μια απολαυστική περιήγηση, που χρειάζεται μόλις 36 ώρες!
Παρασκευή
15:00 – Θέα από ψηλά

Ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε πανοραμικά την πόλη και τον ορίζοντα της Αδριατικής είναι η κορυφή του βουνού Srdj, από την οποία θα απολαύσετε όλη την Παλιά Πόλη και τα βουνά της Ερζεγοβίνης, μια θέση που αποτελεί και ιστορικό στρατηγικό σημείο στην άμυνα κατά των εκάστοτε επιδρομέων. Μπορείτε να πάτε κατευθείαν στην κορυφή με το φωτεινό πορτοκαλί τελεφερίκ (Πέτρα Kresimira 4, 385-20-325-393? dubrovnikcablecar.com ), το οποίο επαναλειτούργησε το καλοκαίρι του 2010.
20:00 – Δείπνο αλά δαλματικά
Αναμφισβήτητα το πιο αγαπητό εστιατόριο του Ντουμπρόβνικ, το Gils, επαναλειτούργησε πρόσφατα υπό την επωνυμία 360 ° (Svetog Ντομινίκα 385-20-322-222? 360dubrovnik.com ). Η γαστρονομία του έχει ξεφύγει από την γαλλική αγκαλιά. Κει έχει γίνει, σύμφωνα με τα λόγια του νέου σεφ , Jeffrey Vella, ” κροατική πανδαισία με μια πρέζα αλάτι” Αυτό μεταφράζεται σε ένα ασυνήθιστο μείγμα των τοπικών συνταγών και της φαντασίας του σεφ, και θα απολαύσετε πιάτα Αδριατικής καραβίδας, καλοκαιρινή τρούφα, αλλά και κάποιες εξωτικές, κινεζικές προτάσεις. Καθώς το ρεστοράν βρίσκεται στα τείχη της παλιάς πόλης σε ένα μεσαιωνικό οπλοστάσιο, είναι λογικό το ότι μετονομάστηκε σε 360 ° προσφέρει μια σαρωτική θέα της Παλιάς Πόλης.
22:00 – Αληθινή άμπελος
Η ιστορία της αμπελουργίας ξεκινάει στην Κροατία τουλάχιστον από τον πέμπτο αιώνα π.Χ.. , η Κροατία μπορντούρα στη διεθνή σκηνή κρασί. Πάρτε μια γεύση από τα συνταρακτικά κρασιά της στο D’Vino (Palmoticeva 4Α, 385-20-321-130? dvino.net ), ένα πρόσχαρο μπαρ που το κρασί έχει την τιμητική του, σε ένα μικρό δρομάκι της παλιάς πόλης. Το ευγενέστατο προσωπικό θα σας καθοδηγήσει να γευτείτε κόκκινους πειρασμούς, όπως το Matusko Postup ή το πιο εκρηκτικό Dingac
Σάββατο
10 π.μ. – Χαλαρή παρατήρηση

Αν θέλετε να θαυμάσετε το πλήθος που δίνει μοναδική νότα στο Ντουμπρόβνικ, πάτε για έναν πρωινό καφέ. Το Café-Bistro Ορλάντο άνοιξε τον Απρίλιο του 2011, στο ιστορικό κέντρο, σε έναν πολύ γραφικό πεζόδρομο. Από εδώ, με έναν εξαιρετικό εσπρέσο, θα θαυμάσετε ανερχόμενα αστέρια του ιταλικού μόντελιγκ, νεαρούς με μυώδη σώματα να δοκιμάζουν ρούχα στο απέναντι κομψό μαγαζί, αλλά και γραφικούς τύπους του Ντουμπρόβνικ.
11 π.μ – Μάθημα Ιστορίας
Σχεδόν όλα τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία του Ντουμπρόβνικ είναι συγκεντρωμένα μέσα στα τείχη της παλιάς πόλης. Μέσα στα μοναστήρια των Φραγκισκανών του 14ου αιώνα, δείτε το φαρμακείο που έχει μετατραπεί σε μουσείο και στεγάζει κεραμικά βάζα ιατρικής χρήσης, μια συλλογή από βυζαντινές εικόνες και πολλά άλλα, ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί ως φαρμακείο, το τρίτο παλιότερο φαρμακείο της λειτουργίας του κόσμου! Πιθανώς η πιο περίεργη ιστορική προσέγγιση μπορεί να βρεθεί στο Visia Ντουμπρόβνικ (Μονή 5D Theatrum Αγίου Κλερ Poljana Paska Milicevica 4, 385-20-324-714? visiadubrovnik.com ). Άνοιξε το 2010, και με το 35-λεπτό “3-D ταξίδι στο χρόνο” ενσωματώνει ένα ολογραφικό ταξίδι στο χρόνο, όπου ο αφηγητής προβάλλεται σε έναν πραγματικό καταρράκτη. Υπάρχουν λέιζερ, μουσική και 3-D σκηνές μάχης με τις μηχανές του ανέμου να ταράζουν τα καθίσματα!


14:00 Υγιεινή διατροφή

Το Ντουμπρόβνικ φροντίζει για την αποτοξίνωσή σας! Θα βρείτε το χορτοφαγικό εστιατόριο Nishta (Prijeko 30, 385-20-322-088, nishtarestaurant.com ), μια νέα, μικρή αστική γωνιά με μοβ αποχρώσεις, όπου θα απολαύσετε πιάτα όπως το κριθάρι ριζότο με hijiki και arame φύκια και μασκαρπόνε, ή ψητά λαχανικά, φαγόπυρο, κινόα και σως αποξηραμένου σύκου με δυόσμο και γιαούρτι . Στιλάκι θα φύγετε από το Ντουμπρόβνικ!
20:00 – ρομαντική ώρα
Σε μια πόλη που χτίστηκε φαινομενικά για να αιχμαλωτίσει την απόχρωση της Αδριατικής στο ηλιοβασίλεμα, πρέπει να σχεδιάσετε στρατηγικά το πώς θα το απολαύσετε. Πάρτε ένα ταξί και κατευθυνθείτε στο Sunset Lounge (Hotel Dubrovnik Palace, Masarykov 20, 385-20-430-000? dubrovnikpalace.hr ), ένα κομψό μπαρ του ξενοδοχείου, όπου πανοραμικά παράθυρα δείχνουν το φως να υποχωρεί πάνω από τα νησιά Elaphite. Είναι το τέλειο σημείο για να χαρείτε την Αδριατική σε όλο το πυρπολημένο από τον ήλιο μεγαλείο της.
23:00 – Μουσικές των Βαλκανίων
Για να πάρετε μια γεύση της αυθεντικής νυχτερινής ζωής του Ντουμπρόβνικ, κατεβείτε τα απόκρημνα πέτρινα σκαλοπάτια σε ένα βυθισμένο πρώην στρατόπεδο καραντίνας κατά μήκος της ακτής, ακριβώς ανατολικά από το λιμάνι. Εκεί θα βρείτε το μοναδικό Λαζαρέτι (Frana Supila 8, 385-20-324-633? lazareti.com ), ένα ανεξάρτητο πολιτιστικό κέντρο αφιερωμένο στο θέατρο, τη μουσική, τις τέχνες, με πολλά εργαστήρια και εκθέσεις. Το μενού των συναυλιών θα σας συναρπάσει, αφού έχει όλη την δυτική γκάμα, μέχρι απόλυτα βαλκανικές προτάσεις με χάλκινα.
Κυριακή
11 π.μ. – Σύγχρονη τέχνη

Έργα από σχεδόν κάθε σημαντικό μοντέρνο Κροάτη καλλιτέχνη έχουν εγκατασταθεί σε ένα κομψό αρχοντικό που ήταν κάποτε το σπίτι του τοπικού εφοπλιστή Μπόζο Μπάνατς. Ιδρύθηκε το 1945, και αποτελεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ντουμπρόβνικ (Frana Supila 23, 385-20-426-590, ugdubrovnik.hr ). Περιλαμβάνει περίπου 2.500 έργα, που ως επί το πλείστον συνδέονται με την περιοχή, από τις εκρηκτικές εμπνεύσεις και τα πορτρέτα του Bukovac, ένα είδος ντόπιου Μανέ, έως τον υπερεαλιτή καλλιτέχνη Ζλάταν Dumanic.
14:00 – Μεσημεριανό γεύμα και μια βουτιά
Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα στις Δαλματικές ακτές είναι τα παραθαλάσσια konobas, ή ταβέρνες (κυριολεκτικά, “υπόγεια”), όπου οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν και να χαρούν τον ήλιο, ενώ μαγειρεύετε το φαγητό τους. Σε 12 λεπτά με ταξί από την Παλιά Πόλη, σας περιμένει το υπέροχο Gverovic-Orsan (Stilkovika 43, Zaton Μάλι, 385-20-891-267 gverovic-orsan.hr ) που στεγάζεται σε ένα παλαιάς κοπής Boathouse στην πλαγιά του λόφου, σε έναν ήσυχο κόλπο στο ψαροχώρι του Zaton Mali. Ξεκινήστε με ένα ποτήρι κατάλευκο και δροσερό κρασί Posip και σαλάτα με χταπόδι ραντισμένο στο ξίδι . Ενώ είστε σε αναμονή για το κυρίως πιάτο σας – όπως το μαύρο ριζότο “Orsan”, ή ένα πλούσιο θαλασσινό στιφάδο με μύδια, κυδώνια, καραβίδες και σουπιές , κάντε την ατασθαλία και βουτήξτε στα καταγάλανα νερά! Θα σας μείνει αξέχαστη η εμπειρία!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ
Dubrovnik Airport
Address:
HR 20117 Dubrovnik,
CROATIA
Tel: +385 (0)20 773100
Fax: +385 (0)20 773322
Website:
www.airport-dubrovnik.hr/
Αεροδρόμια κοντά στο Ντουμπρόβνικ
Tivat airport (41km)
Podgorica airport (84km)
Sarajevo International airport (139km)
Bol (Croatia) airport (151km) 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε