Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

5 φευγάτα weekend στην Βόρεια Ελλάδα

5 φευγάτα weekend στην Βόρεια Ελλάδα

Η ανεξάντλητη βόρεια Ελλάδα δεν έχει μόνον την πλανεύτρα Θεσσαλονίκη. Έχει πολλούς μαγικούς προορισμούς που είναι και προσιτοί και πανέμορφοι.  

Μικρές και μεγαλύτερες πολιτείες, πανέμορφα ορεινά και θαλάσσια τοπία, με αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που κάπως περισσότερο από την υπόλοιπη Ελλάδα θυμίζει βυζάντιο, μας προσκαλούν να τις ανακαλύψουμε. Διαλέξαμε πέντε προορισμούς από το απέραντο καλειδοσκόπιο του μαγικού βορά και σας προτείνουμε αναπάντεχα όμορφα σαββατοκύριακα με μοναδικές συγκινήσεις.


Στην γραφική Σιάτιστα

Η πανέμορφη αυτή πολιτεία, η Σιάτιστα, έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία. Δεσπόζει πάνω από τον Αλιάκμονα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, στις πλαγιές του όρους Άσκιο. Η Σιάτιστα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, μιας και στον 18ο αιώνα συνδέθηκε με σπουδαία κέντρα της Ευρώπης, την Λειψία, την Βενετία, το Παρίσι, την Μόσχα. Αιτία ήταν τα εκπληκτικά της προϊόντα, και κυρίως οι γούνες, το κρασί και το τσίπουρο, που της απέφεραν μεγάλο πλούτο. Τα αρχοντικά αυτής της εποχής μαρτυρούν την σημαντική άνθιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Μια περιήγηση στις δύο πανέμορφες συνοικίες, την Χώρα και την Γεράνεια, θα σας μαγέψει, ενώ τα τοπία που ανοίγονται γύρω της, με τον Αλιάκμονα να κυριαρχεί, είναι από τις πιο ωραίες διαδρομές που μπορείτε να βρείτε στην βόρεια Ελλάδα, με μια αίσθηση ρομαντισμού και ελευθερίας ταυτόχρονα. Στο ιστορικό Τρομπάντζειο Γυμνάσιο θα ανακαλύψετε μαγικούς θησαυρούς, καθώς στεγάζει έναν εξαιρετικό βοτανικό κήπο με πολλά ενδημικά φυτά, αλλά και ζώα από τις γύρω περιοχές, ενώ θα δείτε και το πολύ σημαντικό μουσείο απολιθωμάτων, με σπάνια εκθέματα. Οι σημαντικές εκκλησίες της Σιάτιστας, τα αρχοντικά και το Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελούν επίσης σημαντικά αξιοθέατα.


Στον μαγικό, εναλλακτικό Λιθότοπο

Ο Λιθότοπος είναι από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς της επικράτειας των Σερρών. Βρίσκεται πολύ κοντά στην λίμνη Κερκίνη και είναι χτισμένος σε δύο πολύ γραφικούς λόφους. Το χωριό έχει προσφυγική ρίζα, είναι πανέμορφο και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ένα εναλλακτικό σαββατοκύριακο, με παρατήρηση του εντελώς ανέγγιχτου οικοσυστήματος, βόλτες ή ιππασία στην Κερκίνη, κανό, αλλά και περιήγηση στους σημαντικούς αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους της περιοχής. Ο Λιθότοπος δροσίζεται από α νερά του Στρυμόνα, ενώ όλο το τοπίο είναι απλά συγκλονιστικό!


Στα ιαματικά λουτρά της Νιγρίτας

Μένοντας στην επικράτεια των Σερρών αξίζει τον κόπο να βρεθείτε στην μοναδική Νιγρίτα, η οποία είναι γνωστή για τα άφθονα νερά της, αλλά και τις ιαματικές της πηγές. Πέρα από το πόσιμο νερό, που έχει κάνει διάσημη την περιοχή, τα λουτρά των Θερμών, δίπλα στην Νιγρίτα και σε ένα μαγικό τοπίο, αποτελούν μια εκπληκτική πρόταση για ένα σαββατοκύριακο χαλάρωσης και ευεξίας. Με έδρα την Νιγρίτα και το ήρεμο, πεδινό της τοπίο στην κοιλάδα των Σερρών, μπορείτε να περιηγηθείτε στο Σπήλαιο Αλιστράτης, στα υπέροχα τοπία του Σφαγνωνά, ή να δείτε το δέλτα του Στρυμώνα και φυσικά την περίφημη από κάθε άποψη Αμφίπολη.


Πρώιμο καλοκαιράκι στην Ασπροβάλτα

Η τόσο όμορφη Ασπροβάλτα στην καλοκαιρινή περίοδο είναι για να πούμε την αλήθεια ασφυκτικά γεμάτη. Ένα σαββατοκύριακο τώρα, πριν οι πάμπολλοι εραστές της την κατακλύσουν, είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε την απέραντη ομορφιά της. Πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη, προσφέρεται για ένα σύντομο ταξιδάκι, αλλά και για μεγαλύτερη παραμονή. Ο Στρυμονικός κόλπος είναι πανέμορφος, τα κοντινά – και ιστορικά – Κερδύλλια έχουν να προσφέρουν και όμορφες διαδρομές και πολύ καλή γαστρονομία, όπως και η ίδια η Ασπροβάλτα, και φυσικά η θάλασσα θα σας προσφέρει τα πιο γαλήνια ηλιοβασιλέματα.


Στην επικράτεια της Καστοριάς

Η Καστοριά είναι ένας τόπος εκπληκτικός, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, όχι μόνον την Ελλάδας. Μια απόδραση στην Καστοριά είναι απόδραση από τον χρόνο! Περιπλανηθείτε στα πανέμορφα λιθόστρωτα σοκάκια της, δείτε τα αρχοντικά της, αλλά κυρίως αφεθείτε στην μαγεία την λίμνης, που δημιουργεί ένα τοπίο πέρα από κάθε φαντασία. Και φυσικά, αφεθείτε στην πραγματικά υψηλή γαστρονομία αυτής της αυτοκρατορικής πόλης, που ξέρει να περιποιείται με κάθε τρόπο τους ταξιδιώτες της. Τα μοναδικά βιολογικά προϊόντα της Καστοριάς, γνωστά σε όλη την Ελλάδα, μαγειρεμένα με ευφάνταστες συνταγές, θα σας συναρπάσουν!

Χρήσιμες Πληροφορίες

ΕΟΤ: Τηλ : 210 8707088. Τηλ : 210 8707205  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε