Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Rafting στον Βοϊδομάτη

Rafting στον Βοϊδομάτη

Αν κάποιος θέλει να έρθει σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του rafting, ο Βοϊδομάτης και ο Άραχθος, τα δύο ποτάμια που δροσίζουν την επικράτεια των Ιωαννίνων, είναι ιδανικές επιλογές. 

Και αυτό όχι μόνον γιατί τα μοναδικά τοπία και τα κρυστάλλινα νερά αποτελούν έτσι κι αλλιώς αρκετό λόγο για να αναμετρηθεί κάποιος με την δύναμη της φύσης, αλλά και γιατί προσφέρουν υδάτινα πεδία με διαβαθμισμένη δυσκολία, με πολύ βατά σημεία, έτσι ώστε κάποιος να μυηθεί με τον σωστό τρόπο σε αυτόν τον απέραντο κόσμο ροής, ομορφιάς και άθλησης.

(ΦωτογραφιαWhite Water Magazine)

Όχι, δεν είναι πλεύση με σχεδία
Ράφτιγκ κανονικά, σημαίνει ακριβώς αυτό, πλεύση με σχεδία, αλλά το όνομα είναι παραπλανητικό. Πρόκειται για την κατάβαση του ρου των ποταμών, κάτι απείρως πιο δυναμικό και ενδιαφέρον από μια απλή πλεύση, φυσικά! Είναι ένα ομαδικό σπορ, που απαιτεί αυτοέλεγχο και πειθαρχία, συνεργασία με την ομάδα και καλή σχέση με το σώμα και τα στοιχεία της φύσης. Αν ακούγεται «κάπως», αν μοιάζει να θέλει γνώσεις και εμπειρία, δεν πρέπει να σας τρομάζει μιας και υπάρχουν ομάδες έμπειρων οδηγών. Δεν γεννιέται κάποιος με την δυνατότητα να περπατάει, πόσο μάλλον να δαμάζει τα ποτάμια! Αλλά με όρεξη για επαφή με την φύση, και με το δέλεαρ να γνωρίσει μια τόσο όμορφη επικράτεια όπως αυτή του Βοϊδομάτη, μπορεί κάποιος να γίνει πραγματικός μετρ των ποταμών!


Η περιπέτεια έχει προορισμό την Κλειδωνιά

Συνήθως το ραντεβού για την κατάβαση στα υπέροχα νερά του Βοϊδομάτη – θεωρείται ο πλέον κρυστάλλινος ποταμός των Βαλκανίων – δίνεται στην Κλειδωνιά, μια περιοχή αφάνταστης ομορφιάς. Οι αφετηρίες των διαδρομών είναι στην Γέφυρα Αρίστης, από όπου ξεκινάνε τα θαύματα. Μια εκπληκτική διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, που έχει μικρό βαθμό δυσκολίας και είναι κατάλληλη ακόμα και για παιδιά, περνάει κάτω από την Αψίδα Πλατάνων, που είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της, συνεχίζει μέχρι την γκρεμισμένη γέφυρα του 1911 και συναντάει την Παναγία την Σπηλαιώτισσα, ένα κρυφό στολίδι απίστευτης ομορφιάς. Η διαδρομή συνεχίζει προς την Βραχοσκεπή της Μπόιλας, όπου το πέτρινο τοπίο κόβει την ανάσα, ενώ η σπηλιά έχει ιστορία ανθρώπινης κατοίκησης εκατοντάδων χιλιάδων ετών! Η Μονή των Αγίων Αναργύρων είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στάση, όπου οι βάρκες μένουν να περιμένουν και με μια ανάβαση 100 σκαλοπατιών οι εξερευνητές φτάνουν στην εκπληκτική μονή για να απολαύσουν την απέραντη θέα και την δύναμη του τοπίου. Η γέφυρα της Κλειδωνιάς με την μοναδική της αρχιτεκτονική είναι ένα ακόμα έπαθλο σε αυτήν την εξαιρετική αλλά πολύ βατή διαδρομή, όπου η έξοδος από τον Δρυμό προσφέρει την αίσθηση ότι έχει περάσει κάποιος μια μύηση σε αθέατες γωνιές της φύσης, σε μέρη που είναι άδυτα και περιμένουν να αποκαλύψουν τα μυστικά τους μόνον σε λίγους τυχερούς και αποφασισμένους… Τι λέτε, δεν αξίζει να την αποφασίσετε αυτήν την αλλαγή, από την οθόνη του υπολογιστή στην απέραντη ωραιότητα του Βοϊδομάτη και του Φαραγγιού του Βίκου;

Χρήσιμες Πληροφορίες

ΚΤΕΛ
ΚΤΕΛ Ιωαννίνων: 26510 27442
Αστικο ΚΤΕΛ: 26510 22239

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε