Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Άρωμα dolce vita στην Νίκαια

Άρωμα dolce vita στην Νίκαια

Η Νίκαια ανήκει στην χρυσή γαλλική ριβιέρα, ένα δαντελένιο νήμα φτιαγμένο από τα υλικά της dolce vita.

Άνθρωποι του πλούτου και της τέχνης, μοναδικές αριστοκρατικές γωνιές, απέραντη θέα στην Κυανή Ακτή, γρήγορα αυτοκίνητα, ακαταμάχητες γυναίκες, άντρες που νομίζεις ότι είναι σταρ του κινηματογράφου, γιατί πολύ απλά, αυτό είναι! Η Νίκαια, μαζί με τις Κάννες και το Μονακό είναι η Αγία και Ομοούσιος Τριάδα των κοσμοπολίτικων αποδράσεων!



Ένα απέραντο και καταγάλανο μέτωπο

Η Νίκαια είναι η πιο μεγάλη πόλη της γαλλικής «ναυαρχίδας» των ταξιδιωτικών προορισμών, της Κυανής Ακτής. Η οποία είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά της: μια απέραντη και ενιαία λίγο – πολύ ακτή, με μέτωπο το πιο εκτυφλωτικό γαλάζιο της Μεσογείου. Η Νίκαια έχει πανάρχαια ιστορία που φτάνει μέχρι τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι και την ίδρυσαν ως εμπορικό λιμάνι, περνάει στους ρωμαίους και μετά από ουκ ολίγες περιπέτειες έφτασε να είναι ένα από τα πιο περίτεχνα και αγαπημένα στολίδια της γαλλικής επικράτειας, συμβάλλοντας την αίγλη της όσο λίγες πόλεις εκτός Παρισιού.


Nice la Belle

Ποτέ οι Γάλλοι δεν αναφέρονται στην Νίκαια απλώς ως Nice. Είναι η εκλεκτή τους, η περηφάνια τους, και την ονομάζουν Nice la Belle, Νίκαια η Όμορφη. Η ιστορία της περιοχής βυθίζεται σε μια αρχαιότητα που προκαλεί ίλιγγο, αφού στην περιοχή Terra Amata, στα περίχωρα της Νίκαιας, έχει βρεθεί οικισμός που ξεπερνάει σε ηλικία τα 400.000 χιλιάδες χρόνια! Η πόλη με την σύγχρονη – τρόπος του λέγειν – μορφή της, είναι κατασκευή των Ελλήνων της Μασσαλίας, που ήθελαν και ένα δεύτερο λιμάνι. Η Όμορφη Νίκαια δεν έχει γίνει τυχαία μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις – θέρετρα του κόσμου. Κατ’ αρχάς η απέραντη παραλία της με τον πεζόδρομο, ο οποίος χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, είναι μια αριστοκρατική διαδρομή που από την μια μεριά έχει την θάλασσα και από την άλλη τα εκπληκτικά και αρχοντικά κτίρια της πόλης να αγναντεύουν τον ορίζοντα της Μεσογείου. Η πλατεία Μασένα, η κεντρική της πόλης, όπου είναι και το πολιτιστικό και κοινωνικό της κέντρο, αποτελεί έναν μοναδικό αστικό χώρο με αριστοκρατικά χαρακτηριστικά. Η πλατεία έχει ιταλικές επιρροές στην αρχιτεκτονική της, ενώ στα μικρά ατμοσφαιρικά μπιστρό που ξανοίγονται στις οδούς Avenue Felix Faure και Promenade des Anglais θα δοκιμάσετε μια ακαταμάχητη ποικιλία θαλασσινών γεύσεων με συνοδεία φίνων γαλλικών κρασιών, για μια αυθεντική εμπειρία αλά Nice la belle!


Μια πόλη με πολλά πρόσωπα

Δεδομένου ότι η Νίκαια είχε και έχει στρατηγική σημασία στο σταυροδρόμι της Μεσογείου έχει δεχτεί και πολλές επιρροές. Έτσι, ο εξαίρετος βοτανικός της κήπος ακολουθεί τα βρετανικά πρότυπα, η πλατεία Γκαριμπάλντι ψιθυρίζει τους μυστικούς δεσμούς της Νίκαιας με την Σικελία, ο ρωσικός καθεδρικός υπενθυμίζει ότι και οι Ρώσοι πέρασαν από εδώ. Πολύ σημαντικό αξιοθέατο είναι και το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Νίκαιας, στην κορυφή του επιβλητικού λόφου Γκρος, χτισμένο το 1879. ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της πόλης, το αυτοκρατορικών προδιαγραφών ξενοδοχείο Negresco, στο οποίο καταλύουν όλοι οι διάσημοι, είναι έργο ζωής του Ρουμάνου Henri Negresco, ο οποίος όντας γιος πανδοχέα γεννημένου στο Βουκουρέστι, θέλησε να δημιουργήσει το 1912 μια μικρογραφία της αρχιτεκτονικής δομής της πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το εκλεκτικιστικό αριστούργημα το οποίο δεσπόζει στην παραλιακή λεωφόρο, και στο οποίο, αν δεν αντέχετε το κόστος της διαμονής, μπορείτε πάντα να απολαύσετε την εντελώς ξεχωριστή του ατμόσφαιρα. Πρέπει να ξέρετε ότι το ξενοδοχείο Negresco θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα όχι μόνον στην Γαλλία, αλλά στον κόσμο, λόγω της ιδιοφυούς αρχιτεκτονικής του, ενώ πολλοί το ονομάζουν ο Καθεδρικός των Ταξιδιωτών!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Αεροδρόμιο της Νίκαιας

Address:
Chambre de Commerce et d´Industrie,
F-06281 Nice Cedex 3,
FRANCE
Tel: +33 (0)8 20423333
Fax: +33 (0)4 89985135
Website:
www.nice.aeroport.fr/
Αεροδρόμια κοντά στην Νίκαια
Monte Carlo airport (17km)
Albenga airport (90km)
Cuneo Levaldigi airport (103km)
Toulon-Hyères airport (106km)
Aix en Provence airport (150km) 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε