Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ίμπιζα: and the party goes on!

Ίμπιζα: and the party goes on!

Η Ίμπιζα, το λατρεμένο παιδί των Ισπανών, αλλά και τελικά όλων των ταξιδιωτών, όχι, δεν θέλει να ενηλικιωθεί!  

Περνάει μια παρατεταμένη εφηβεία, η ζωή σε αυτό το μαγικό μέρος μοιάζει με ένα ατέλειωτο πάρτυ, που ξεκίνησε κάπου στην αυγή του κόσμου και θα τελειώσει, για να δούμε, μάλιστα, δεν θα τελειώσει ποτέ! Το εκπληκτικό αυτό νησί της Μεσογείου, πού έγινε συνώνυμο της καλή ζωής, όσο κι αν περνάνε τα χρόνια δεν χάνει την λάμψη του και την γοητεία του. Το πιο αειθαλές party island του κόσμου, με εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο να δονείται από τους ρυθμούς μιας ξένοιαστης καλοκαιρινής διάθεσης, έχει βέβαια πολλά να προσφέρει, πέρα από τα κοκτέιλ στις ζαχαρένιες παραλίες!
Αλλά πριν από όλα, ναι, οι καταγάλανες παραλίες!
Η περίφημη Platja d’en Bossa είναι η πρώτη εντύπωση από την Ίμπιζα, ήδη από την προσγείωση του αεροπλάνου, αφού ξεπροβάλλει μαγική και απέραντη. Κρυστάλλινα νερά και μια άμμος που μοιάζει με χρυσόσκονη απλώνονται σε τεράστιο μήκος και εδώ χτυπάει η καρδιά της κοσμικής Ίμπιζα, με τα πολλά μπαρ επάνω στην άμμο. Η περιοχή τριγύρω από την Platja d’en Bossa, όπως και σε όλη την Ίμπιζα, με τα κάτασπρα σπίτια, θυμίζει οπωσδήποτε Αιγαίο και Κυκλάδες! Η Ίμπιζα είναι αγαπημένη των ταξιδιωτών ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν άρχισαν να την ανακαλύπτουν οι ευγενείς και να την προτιμούν για χαλαρές βόλτες στις απέραντες παραλίες τους, ίσως και σαν κρυσφήγετο για ρομαντικούς έρωτες. Αυτόν τον ειδυλλιακό χαρακτήρα η Ίμπιζα δεν τον έχασε, παρά τα κύματα των τουριστών. Στον υπέροχο Σαιν Χοσέπ ντε Σα Ταλάια το ηλιοβασίλεμα έχει κάτι από την ανδαλουσιανή φλόγα, ενώ η Κάλα Τορτ στα νοτιοδυτικά, μια εξωπραγματικής ομορφιάς παραλία με έναν εκπληκτικό παραδοσιακό οικισμό, μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Δίπλας την κοσμική και πασίγνωστη Πιάγια Ντεν Μπόθα, βρίσκονται οι μαγεμένες αλυκές, για όποιον θέλει να γνωρίσει την αυθεντική Ίμπιζα εδώ είναι ο παράδεισος. Οι αλυκές, όχι μόνον προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα με απαστράπτοντες καθρέφτες αλατιού, αλλά είναι και ένας σημαντικός υδροβιότοπος σπάνιας ζωής, τόσο κοντά με τις «φυλές» των τουριστών! Διαδοχικά ακρογιάλια σε απίστευτα χρώματα σας περιμένουν στο Πορτινέξ, στα βόρεια, όπου μέχρι να φτάσετε θα διασχίσετε μια διαδρομή με κατάφυτους λόφους και μαγικά τοπία, στην καρδιά του νησιού.


Ειβίσα, η πριγκίπισσα της Ίμπιζα

Ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος οικισμός της Ίμπιζα είναι η Ειβίσα, μια πραγματική πριγκίπισσα! Το εκπληκτικό αυτό πόλισμα είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα, με καθεδρικούς ναούς, παμπάλαια αρχοντικά, αλλά και μια σύγχρονη πλευρά, που ευτυχώς δεν εμπλέκεται με την παραδοσιακή. Η παλιά πόλη της Ειβίσα είναι φτιαγμένη από τα αυθεντικά υλικά του ονείρου. Μικρά σοκάκια οδηγούν σε μυστικές γωνιές, ενώ η πλατεία Πασέιγ Βάρα Ντε Ρέι είναι ένα αυτοκρατορικό στολίδι. Ο μεσαιωνικός οικισμός Νταλ Βίλα αξίζει οπωσδήποτε την περιπλάνηση, μιας και θα δείτε την εκπληκτική πύλη Σες Τάουλες, με το λιθόστρωτο δρομάκι. Το κάστρο της Ίμπιζα, με τις τόσο πολύ εντυπωσιακές επάλξεις, με την απέραντη θέα σε όλη την Μεσόγειο και την περιοχή των μουσείων, των γκαλερί και των χώρων τέχνης, είναι από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Ταυτόχρονα το παραδοσιακό κέντρο είναι και ο ναός της γαστρονομίας, αφού σε κάθε γωνία υπάρχει και μια διαφορετική επιλογή, που κινείται σε καθαρά ισπανικούς δρόμους γεύσεων. Η ενδοχώρα του νησιού είναι μικρή, η Ίμπιζα δεν είναι και καμιά μεγαλόνησος, αλλά τα τοπία της, με το απέραντο πράσινο, θα σας μαγέψουν.
Νυχτερινή ζωή τύπου Ίμπιζα: τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτήν την εμπειρία
Ασφαλώς στην Ίμπιζα μπορεί να έρθει και κάποιος που θέλει να γνωρίσει τα μουσεία της, την ιστορία της, τους όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς και τις εκπληκτικές της παραλίες. Αν όμως δεν γνωρίσετε την μαγεία της νυχτερινής της ζωής, θα έχετε χάσει μια σημαντική ψηφίδα της τωρινής της φυσιογνωμίας. Η νυχτερινή ζωή της Ίμπιζα δεν αφορά κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί, ένα μπαρ, έναν τόπο. Είναι μια διάχυτη κατάσταση που επεκτείνεται σε όλο το σώμα του νησιού, σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι σίγουρα το νησί των υπερβολών, του ρέοντος αλκοόλ, των ολονύκτιων πάρτυ. Κάποιοι αυτό μπορεί να το βρουν κουραστικό. Αλλά επειδή πρόκειται για κάτι βαθιά αρχετυπικό, για μια κατάσταση που θυμίζει έκσταση, θα ήταν προτιμότερο, ακόμα κι αν δεν είναι του τύπου σας αυτές οι διαθέσεις, να δοκιμάσετε να αφεθείτε στην μαγεία και την ροή της ενέργειας. Το πάρτυ της Ίμπιζα είναι ένα, μοιάζει αιώνιο πια, έχει κάτι το μυστηριακό κάτω από την επιφάνεια και προσφέρεται για να δει κάποιος μια παράξενη μορφή διασκέδασης, η οποία αγγίζει την έκσταση.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ίμπιζα Αεροδρόμιο
Διεύθυνση:
E-07820 San José-Ibiza,
SPAIN
Τηλ: 902 404 704
Ιστότοπος:
www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Ibiza/es/Inicio.html 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε