Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Καλοκαιράκι στο Ναύπλιο!

Καλοκαιράκι στο Ναύπλιο!

Το Ναύπλιο, μια πόλη που κρατάει όσο λίγες τον παραμυθένιο χαρακτήρα της, προσφέρεται για ρομαντικές εξόδους, αλλά και παραθαλάσσιες εξορμήσεις!  

Τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά και με τόσα πολλά αξιοθέατα, βόλτες, εκπληκτικά μαγαζιά για καφέ, ποτό, φαγητό και αγορές, είναι ένας πρώτης τάξης προορισμός ακόμα και για μια απόδραση της τελευταίας στιγμής. Ιστορικό και αρχοντικό, με υπέροχες πλατείες, με το Μπούρτζι απέναντι και το Παλαμήδι να εποπτεύει τον κόλπο, το Ναύπλιο μαγεύει βέβαια τους επισκέπτες του. Αν υπάρχει χρόνος για μια μεγαλύτερη παραμονή σε αυτό το αστικό στολίδι, ακόμα καλύτερα, βέβαια!
Μια πόλη με την αχλή των αιώνων
Το Ναύπλιο λίγο – πολύ έχει μια γνωστή ιστορία. Πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, θέατρο πολύ σημαντικών ιστορικών στιγμών, γενέτειρα ηρώων και κέντρο εξελίξεων του 19ου αιώνα που άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης για πάντα. Ταυτόχρονα, είναι και μια πανάρχαια πόλη της μυκηναϊκής αυτοκρατορίας, με την Τίρυνθα και τις Μυκήνες να μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι προϊστορίας. Το Ναύπλιο μέσα στα υπέροχα σοκάκια του ενσωματώνει όλη αυτήν την ιστορία. Καθώς περπατάει κάποιος σε αυτόν τον τόσο όμορφο αστικό παράδεισο, με τα νεοκλασικά σπίτια και τα λιθόστρωτα δρομάκια, νιώθει ότι η ιστορία των παραμονεύει!


Έρχεται καλοκαίρι, οι παραλίες του Ναυπλίου μας περιμένουν!

Καλή η ιστορία, αλλά οι παραλίες του Ναυπλίου είναι ασυναγώνιστες! Και είναι και πολλές. Αν θέλει κάποιος να ζήσει το απόλυτο θαλασσινό όνειρο, το Ναύπλιο δεν θα τον απογοητεύσει. Το σήμα – κατατεθέν βέβαια του Ναυπλίου είναι η παραλία της Αρβανιτιάς, σχεδόν μέσα στην πόλη. Εντυπωσιακά νερά, καταπράσινο τοπίο τριγύρω και μόλις δέκα λεπτά απόσταση από το κέντρο του Ναυπλίου με τα πόδια, κάνουν την ιστορική Αρβανιτιά μια απαραίτητη επιλογή. Η επίσης πολύ κοντινή παραλία της Καραθώνας προσφέρει ένα καθαρά εξωτικό τοπίο, λίγα λεπτά μακριά από την πόλη. Αν τώρα ξανοιχτούμε λίγο έξω από το Ναύπλιο, πρώτα και κύρια πρέπει να βρεθούμε στο ένα και μοναδικό Τολό, στον δρόμο για Επίδαυρο. Μια παραλία που θυμίζει παραμύθι, αγαπημένη των ταξιδιωτών, με πολύ ψιλή άμμο, ρηχά και ζεστά νερά και πολλές επιλογές σε μπαρ και ταβερνάκια. Ωστόσο αν βρεθείτε εδώ να πάτε με βαρκάκι στις δύο κοντινές νησίδες, την Ρόμβη και την Κορωνίδα, για μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά από τα μυστικά τους ακρογιάλια. Κοντά στο Τολό είναι το Καστράκι, μια εκπληκτική παραλία με άμμο, με έναν πανέμορφο κόκκινο βράχο να δεσπόζει – την νύχτα φωτίζεται δημιουργώντας ένα πολύ ρομαντικό σκηνικό. Πρόκειται για κρυφό στολίδι, δεν έρχεται πολύς κόσμος εδώ, μιας και απαιτείται λίγη διαδρομή σε χωματόδρομο, μετά την παραλία της αρχαίας Ασίνης. Η ίδια η Ασίνη, με την πανάρχαια ακρόπολη και τους βασιλικούς μύθους, αξίζει μια περιήγηση. Αν πάλι θέλετε να ζήσετε την εμπειρία του κάμπιγκ, πρέπει να επισκεφθείτε την Πλάκα, μια από τις πιο γνωστές αργολικές παραλίες, με πανέμορφο βότσαλο. Ταβερνάκια ακριβώς επάνω στο κύμα θα σας δροσίσουν και θα σας χορτάσουν, ενώ τα νερά είναι διάφανα, πεντακάθαρα και απολαυστικά. Στον δρόμο προς Βιβάρι τώρα, βρίσκεται μια παραλία με διπλό όνομα, οι ντόπιοι την λένε Άγιο Νικόλα, οι ταξιδιώτες και οι επιγραφές την λένε Κονδύλι, ένα και το αυτό, μην μπερδευτείτε. Πρόκειται για έναν παράδεισο, με ωραία και γραφικά ταβερνάκια στο κύμα, αγαπημένη παραλία των ζευγαριών, λόγω του ρομαντικού τοπίου. Έχει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Αργολίδας, αλλά και τρία μοναδικά μπαράκια για στιγμές χαλάρωσης. Η απέραντη Κάντια, πολύ κοντά στο Ναύπλιο, με ψιλό βοτσαλάκι, παραλιακά μπαράκια αλλά και ήσυχες γωνιές, προσφέρεται και για windsurfing, έτσι μαζεύει πολύ νεαρό κόσμο. Και τέλος, στο μαγεμένο Κιβέρι, ένα μοναδικό χωριό μόλις 12 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, υπάρχει μια εκπληκτική παραλία, ή μάλλον δύο δίδυμες παραλίες που θα σας πάρουν τα μυαλά και την καρδιά με την πάλλευκη βοτσαλωτή τους ομορφιά και τα σμαραγδένια νερά!

Χρήσιμες Πληροφορίες

ΚΤΕΛ Αργολίδας
Διεύθυνση Ανδρέα Συγγρού, Ναύπλιο, Ελλάδα
Τηλέφωνο:+30 801 114 4000 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε