Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλάϊπεντα στην Λιθουανία: ένας αστεράτος προορισμός!

Κλάϊπεντα στην Λιθουανία: ένας αστεράτος προορισμός!

Όταν μιλάμε για καλοκαιρινούς προορισμούς, πέρα από την Ελλάδα εννοούμε, το μυαλό πηγαίνει αυτόματα στην Ιταλία, άντε και την Γαλλία. Ναι, αλλά εκεί πάνε όλοι! Κάποιοι είπαν να κάνουν την διαφορά, και ανακάλυψαν την πανέμορφη Κλάϊπεντα, στην Λιθουανία!  

Έχει απέραντες αμμουδιές – στην Βαλτική, με το νοσταλγικό χρώμα – έχει κάστρα, ιαματικές πηγές, ξενοδοχεία που στεγάζονται σε ανακαινισμένα αρχοντικά του 17ου και 18ου αιώνα παρακαλώ, και έχει και κάτι τιμές, απίστευτα οικονομικές. Η Κλάϊπεντα, δεν είναι ακόμα πασίγνωστη, αν και μπορεί να γίνει σύντομα γιατί διάφοροι έλληνες ποδοσφαιριστές παίζουν στην ομάδα της, οπότε αν θέλετε έναν αστεράτο προορισμό που θα αξίζει να τον θυμάστε, βιαστείτε!
Και πού είναι η Κλάϊπεντα;
Αυτή η πανέμορφη και ιστορική λουτρόπολη βρίσκεται στα δυτικά της Λιθουανίας και οι λιθουανοί την έχουν σαν τα μάτια τους, γιατί είναι το μοναδικό λιμάνι της χώρας. Μια όμορφη πολιτεία, όπου σαφώς φαίνονται επάνω της τα χρόνια της μεσαιωνικής της ακμής, με πολλά αρχοντικά και ένα ωραίο ιστορικό κέντρο, στο οποίο θα δείτε και το ναυτικό μουσείο. Φυσικά, καθώς αποτέλεσε ήδη πριν τον μεσαίωνα σημαντικό λιμάνι για την σύνδεση με την Σουηδία, την Δανία και την Γερμανία, από την μια πέρασε διάφορες ιστορικές φάσεις, ανήκοντας πότε στην μία αυτοκρατορία και πότε στην άλλη, και από την άλλη μεριά συσσώρευσε πλούτο, αρχιτεκτονικά στολίδια και όμορφες εκκλησίες. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μπορείτε σε πολλά από αυτά τα θαυμάσια κτήρια να μείνετε, γιατί όπως είπαμε λειτουργούν ως ξενοδοχεία. Επιπλέον, όπως είναι παράδοση στις βαλτικές χώρες, εκτός από το ότι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις απέραντες αμμουδιές, υπάρχουν στα επιλεγμένα ξενοδοχεία και προγράμματα θαλασσοθεραπείας. Η πάλαι ποτέ σοβιετική πραγματικότητα δεν απέρριψε καθόλου τις ήπιες και εναλλακτικές μορφές θεραπείας, αναδεικνύοντας αυτές τις λουτροπόλεις σε πραγματικούς θησαυρούς ευεξίας. Σήμερα, με ένα απαραίτητο κοσμοπολίτικο χρώμα, αυτές οι πρακτικές έχουν γίνει ακόμα πιο δελεαστικές. Λουτρά αλάτων και μασάζ συνδυάζονται, δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Σε στιλ νοσταλγικό

Και η πόλη της Κλάϊπεντα με το μοναδικό της χρώμα αλλά και οι παραλίες της αποτελούν έναν θα λέγαμε ρομαντικό προορισμό. Η Βαλτική είναι μια άλλη θάλασσα, με άλλα χρώματα, διαφορετικά από της Μεσογείου, αλλά απέραντα γοητευτικά. Οι μεγάλες αμμοθίνες καταλήγουν σε ολοκάθαρα νερά, μικρές προβλήτες επιτρέπουν να χαλαρώσετε κάνοντας βόλτες στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, όλη η ατμόσφαιρα έχει κάτι το μαγικό. Τευτονικά παλάτια διακόπτουν το όμορφο τοπίο, προσδίδοντας ένα άγγιγμα μεγαλείου, ενώ κατάφυτα νησάκια μοιάζουν να πλέουν στα ήρεμα νερά! Καθώς υπάρχει και ένα υπέροχο ποτάμι, ο Ντένα, η όλη εμπειρία απογειώνεται! Φυσικά, μην φανταστείτε ότι θα είστε μόνοι σας εδώ, κάθε άλλο. Οι πάντα ψαγμένοι ευρωπαίοι τουρίστες έχουν ανακαλύψει αυτό το μικρό βόρειο διαμάντι και έρχονται εδώ με μεγάλα κρουαζιερόπλοια, δημιουργώντας μια γελαστή καλοκαιρινή κοινότητα. Το καλό είναι πως οι άνθρωποι που διαλέγουν τέτοιους προορισμούς είναι συνήθως πολύ διακριτικοί, οπότε θα απολαύσετε τον νέο σας θησαυρό, χωρίς να ξεφωνίζουν δίπλα σας αγριεμένα στίφη! Ανεκτίμητο!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η Κλάιπεντα εξυπηρετείται αεροπορικά από το διεθνές αεροδρόμιο Palanga International Airport. Τηλέφωνο: +370 460 52020. από και προ το αεροδρόμιο υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση.
 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε