Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Λίμνη Ceresole: ένα άγνωστο διαμάντι της Ιταλίας

Λίμνη Ceresole: ένα άγνωστο διαμάντι της Ιταλίας

Η Ιταλία δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει ποτέ. Μια πανέμορφη μυστική λίμνη, η Ceresole, μπαίνει γερά στον χάρτη με τους ποθητούς προορισμούς.  

Εκεί που αρχίζουμε να συνηθίζουμε την αφόρητα ερωτική ατμόσφαιρα της λίμνης Κόμο για παράδειγμα, έρχεται ένα άλλο διαμάντι να μας πάρει τα μυαλά. Η εκπληκτική λίμνη Ceresole δεν είναι διάσημη όσο η Βενετία ως προορισμός, και αυτό είναι μια συνομωσία όσων ξέρουν τι στολίδι είναι αυτό, αλλά δεν μιλάνε! Ας σπάσουμε την σιωπή και ας αποκαλύψουμε έναν προορισμό που θα σας ξετρελάνει, γιατί σίγουρα πουθενά δεν θα βρείτε όλη αυτήν την ομορφιά συμπυκνωμένη!


Οι συντεταγμένες του παραδείσου

Η σχετικά άγνωστη αυτή παραδείσια λίμνη φωλιάζει στις ιταλικές Άλπεις. Πρόκειται για ανθρώπινη επέμβαση στο περιβάλλον, μιας και είναι τεχνητή, δημιουργήθηκε ως φράγμα στην κοιλάδα του Όρκο, στην επαρχία του Τορίνο στην ιταλική περιφέρεια Πιεμόντε, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τορίνο στα σύνορα με τη Γαλλία. Οι Ιταλοί πρέπει να παραδεχτούμε πως όταν φτιάχνουν τεχνητές λίμνες κάνουν θαύματα, το φράγμα του Λάδωνα στην Αρκαδία είναι ιταλικού σχεδιασμού και κατασκευής και όλοι ξέρουμε πόσο όμορφο είναι! Στην λίμνη Ceresole έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό!


Μια μικρή πολιτεία, μια κοιλάδα πολιτισμών

Η απίστευτη αυτή κοιλάδα του Όρκο, καθώς συνορεύει με τις κοινότητες Bonneval-sur-Arc (Γαλλία), Groscavallo, Noasca, Rhêmes-Notre-Dame, Val-d’Isère (Γαλλία), και Valsavarenche, η τελευταία με καθαρά ιταλιάνικη φυσιογνωμία, έχει αυτό το όμορφο χαρακτηριστικό: αποτελεί κράμα πολιτισμών και εθίμων. Οι γάλλοι με τους ιταλούς συγχρωτίζονται για αιώνες και η μεταξύ τους επικοινωνία δημιουργεί όμορφα πολιτιστικά ιδιώματα. Τα εκπληκτικά αρχοντικά που είναι διάσπαρτα στην κοιλάδα, και πολλά από αυτά είναι πολυτελή ξενοδοχεία, αποτελούν αυτό το ιδιότυπο κράμα ιταλικής αναγέννησης και γαλλικής φινέτσας. Η πόλη Ceresole Reale είναι αυθεντικό δείγμα παλαιάς αρχοντιάς. Οι μικροί της δρόμοι και οι θαυμάσιες πλατείες της δημιουργούν ένα αφάνταστα αρμονικό σύνολο. Δεδομένου ότι οι Άλπεις δημιουργούν ένα πολύ προφυλαγμένο φυσικό σκηνικό, το εκπληκτικό πάρκο Gran Paradiso στο κέντρο της πόλης, είναι αυτό ακριβώς: ο Μεγάλος Παράδεισος! Η πόλη Ceresole Reale φημίζεται εκτός των άλλων για την φίνα γαστρονομία της, με γαλλικές πινελιές, και για τα εξαιρετικά κρασιά της.


Στην μαγεία των νερών

Η λίμνη Ceresole είναι αποδέκτης των νερών των Άλπεων. Νερά αφάνταστα δυνατά, που δημιουργούν ιαματικούς παραδείσους. Στα εξαιρετικά πολυτελή ξενοδοχεία της κοιλάδας Όρκο το βασικό χαρακτηριστικό είναι οι εξαιρετικές υπηρεσίες σπα και ευεξίας. Σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, στο οποίο έχουν αναπαύσει τις αισθήσεις του ο Λόρδος Μπάυρον και η Λίβια Ντ’ Άρκο, μεταξύ πολλών άλλων διασήμων, μπορείτε να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των φυσικοθεραπευτών, αλλά κυρίως στην μαγεία του νερού, που θα αναζωογονήσει το σώμα σας και το πνεύμα σας με τον πιο όμορφο, ανοιξιάτικο τρόπο. Αν θέλετε ένα πρόσθετο δέλεαρ για να έρθετε στην περιοχή, μπορούμε να πούμε ότι αποτέλεσε το θεαματικό σκηνικό του φινάλε για την διαχρονική περιπέτεια Italian Job, ταινία που γυρίστηκε το 1969 και έγινε θρύλος.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τορίνο Αεροδρόμιο
Διεύθυνση:
Strada San Maurizio 12,
I-10072 Caselle Torinese,
Torino,
ITALY
Τηλ: +39 (0)11 5676361/2
Φαξ: +39 (0)11 5676423
Ιστότοπος:
www.aeroportoditorino.it/ 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε