Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Μοναδικές εμπειρίες στην Τοσκάνη

Μοναδικές εμπειρίες στην Τοσκάνη

Τι μπορεί κάποιος να απολαύσει στην Τοσκάνη, που δεν μπορεί να βρει πουθενά αλλού στον κόσμο; Η ερώτηση είναι σημαντική γιατί οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Τοσκάνη είναι φανατικοί και αποφασισμένοι!  

Ποιες είναι οι εμπειρίες που προσφέρει αυτή η μοναδική επικράτεια της Ιταλίας; Εδώ, κάτω από την προστασία των Απέννινων, στην δροσιά του Άρνου και του Τίβερη και του Ομβρόνε, μια μαγική γη υπόσχεται πραγματικά χίλιες και μία εμπειρίες!


Κατ’ αρχάς η Φλωρεντία

Η βασίλισσα της Τοσκάνης είναι αναμφίβολα η Φλωρεντία. Αυτή η μοναδική πόλη στην κοιλάδα του Άρνου μπορεί να γίνει πραγματική εμμονή! Η απίστευτη αυτή πόλη της τέχνης και του πολιτισμού φέγγει και τυφλώνει, είναι ένα ανοιχτό μουσείο. Έξω όμως από την Φλωρεντία, στις απέραντες κοιλάδες της Τοσκάνης, αρχίζουν οι προσωπικές ανακαλύψεις και τα θαύματα…Ας δούμε τους μυστικούς θησαυρούς αυτής της ανεξάντλητης επικράτειας…


Ο «ναός» του Il Tufo Allegro

Σε μια απερίγραπτη ηφαιστειογενή γωνιά της Τοσκάνης είναι σκαρφαλωμένο ένα από τα ομορφότερα χωριά, το Πιτιλιάνο, που ταυτόχρονα είναι και από τα πιο άγνωστα. Το εντυπωσιακό φαράγγι κόβει την ανάσα, ενώ το ακριβοθώρητο αυτό χωριό είναι χτισμένο από τους μυστηριακούς Ετρούσκους. Σε ένα περιβάλλον που μοιάζει βγαλμένο από μεσαιωνικό παραμύθι, μπορεί κάποιος να νιώσει την δύναμη του τόπου, που φιλοξένησε κατά καιρούς μεγάλα δουκάτα, αλλά έγινε και καταφύγιο για την μεγάλη εβραϊκή παροικία της Ρώμης, κατά τους παπικούς διωγμούς. Αυτή η απροκάλυπτα όμορφη πολιτεία, με τα θεαματικά παλάτια και τα στενά μεσαιωνικά δρομάκια, αποτελεί σίγουρα ένα τα best kept secrets, από τα πιο σημαντικά της Τοσκάνης. Και μέσα της κρύβεται ένα ακόμα πιο ευφάνταστο μυστικό, ο γαστρονομικός θησαυρός που σας περιμένει στον «ναό» του Il Tufo Allegro. Πρόκειται για την απόλυτη πρόταση της γαστρονομίας της Τοσκάνης, με γεύσεις αυθεντικές, όπου ξεχωρίζει το μοσχάρι με άγρια μανιτάρια και με συνοδεία ενός κρασιού λαμπερού, από τα κελάρια του ιδιοκτήτη!


Ανοιξιάτικες αύρες στο Montefollonico

Ανάμεσα στα εκπληκτικά εθνικά πάρκα Valdichiana και Val d’ Orcia, κοντά στην Σιέννα, βρίσκεται άλλο ένα μυστικό στολίδι της Τοσκάνης, ευτυχώς όχι τόσο τουριστικό όσο η υπόλοιπη επικράτεια. Το Montefollonico την αυγή τυλίγεται από μυστηριακές ομίχλες, ακόμα και την άνοιξη, ενώ το τείχος του 13ου αιώνα, σε άριστη κατάσταση, φυλάσσει τα πανα΄ρχαια μυστικά αυτού του μοναδικού χωριού. Γύρω από τα τείχη βρίσκονται τα πέτρινα αγροτικά σπίτια που πρωταγωνιστούν στην φαντασμαγορία των φωτογραφιών της Τοσκάνης. Εδώ το κρασί είναι μια σπιτική υπόθεση και μπορείτε να ανακαλύψετε μοναδικούς θησαυρούς σε μικρές, οικιακές παραγωγές, σε κάθε υπόγειο σπιτιού υπάρχει και ένα αρωματικό κελάρι! Οι πεντανόστιμες συνταγές που θα δοκιμάσετε έχουν μια αψιά γεύση, που την χαρίζουν οι μυστικές σάλτσες, το Montefollonico φημίζεται για την μαγειρική των νοικοκυράδων του!


Ένα αρχοντικό στο Chianti

Το Chianti είναι φυσικά συνώνυμο με το κρασί. Η μυστική συνταγή που κάνει τα κρασιά του Chianti να ρέουν σε κοσμικά τραπέζια από την μια άκρη του κόσμου έως την άλλη, κρατάει από τους Ετρούσκους. Ανάμεσα στους παραμυθένιους λόφους απλώνονται τα εκπληκτικά χωριά της περιοχής, το Greve, η Castellina, η Radda. Και στον ορίζοντα ξεπροβάλλουν μοναδικοί πύργοι, στους οποίους μπορείτε – και οικονομικά παρακαλώ – να κλείσετε ένα αρχοντικό δωμάτιο! Η διαμονή στο Chianti έχει άρωμα πολυτέλειας, ενώ οι προτάσεις για τον ουρανίσκο είναι ατελείωτες. Δοκιμάστε να αφεθείτε στην εμπειρία των σεφ στο Greve, θα δοκιμάσετε το πιο αυτοκρατορικό κυνήγι που μπορείτε να φανταστείτε. Αν είστε στο Chianti, αξίζει να ζήσετε πριγκιπικές απολαύσεις!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Η Τοσκάνη εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια, της Πίζας και της Φλωρεντίας, από και προς τα οποία πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις από Ελλάδα. Η σύνδεση με την ενδοχώρα γίνεται με πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυο και με λεωφορεία.  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε