Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπαλί: ο πιο εξωτικός προορισμός για το καλοκαίρι!

Μπαλί: ο πιο εξωτικός προορισμός για το καλοκαίρι!

Αν έχετε δει στο όνειρό σας το πιο απόλυτο, αστραφτερό, προκλητικό γαλάζιο, έχετε ονειρευτεί το Μπαλί! 

Σίγουρα πρόκειται για τον πιο εξωτικό, λαμπερό, εκθαμβωτικό προορισμό για το καλοκαίρι, είναι συνώνυμο του καλοκαιριού! Καταγάλανες θάλασσες ενός τροπικού παραδείσου, που γεννήθηκε για να γίνει το καρτ ποστάλ των ονείρων μας. Ακρογιάλια φτιαγμένα από κατάλευκη άμμο, ένας απέραντος και ιδιάζων πολιτισμός, φιλικοί κάτοικοι με ένα συνεχές χαμόγελο, αλλά και μια γαστρονομία πολύ εύγευστη, τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Το Μπαλί κερδίζει την πρώτη θέση των εξωτικών προορισμών με το σπαθί των καταγάλανων θαλασσών του!


Ανάμεσα στην Ιάβα και την Ινδονησία, ένας παράδεισος

Το μικρό στην ουσία Μπαλί, και το εξίσου μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα που το περιβάλλει στέκει ανάμεσα στην Ιάβα και την Ινδονησία, ένα θαλάσσιο πέρασμα με αιωνίως ζεστά νερά. Στο νησί έχει αναπτυχθεί ένας πολιτισμός που μετράει τουλάχιστον 4000 χρόνια ιστορία, με όμορφες μυθικές φιγούρες, αλλά και μια απέραντα αισιόδοξη στάση ζωής. Απέραντοι λόφοι, εντυπωσιακά ηφαίστεια και φυσικά μοναδικές παραλίες, συνθέτουν το σκηνικό των ονείρων. Είναι φυσικά ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όλου του κόσμου, λογικό με τέτοια φυσική ομορφιά. Πρωτεύουσα και σπουδαιότερη πόλη του νησιού είναι το Ντενπασάρ, αλλά και το Ούμπουντ θεωρείται πολύ σπουδαία πόλη, όχι μόνον λόγω του θρησκευτικού πολιτισμού της, αλλά και γιατί υπήρξε αγαπημένη των ζωγράφων του μεσοπολέμου, που έρχονταν εδώ όχι για να διδάξουν, αλλά ια να διδαχθούν από τους ντόπιους καλλιτέχνες την εκπληκτική τους τεχνική με τα διάφανα χρώματα. Οι ναοί της ευρύτερης περιοχής είναι συνταρακτικοί. Το τέμενος Ουλουβάτου, αλλά και ο ναός Πούρα Γκουνούνγκ Λεμπαχ, σε ένα πολύ εντυπωσιακό φαράγγι, όπως και το περίφημο ιερό δάσος των πιθήκων, αποτελούν σπουδαία αξιοθέατα. Φυσικά οι πίθηκοι είναι ιερά ζώα στο Μπαλί, δημιουργός του κόσμου θεωρείται ένας πίθηκος.


Η Κούτα στον Ινδικό Ωκεανό

Η τεράστια παραλία της Κούτα μπορεί και να είναι το πιο φωτογραφημένο μέρος του πλανήτη. Πέρα από το γεγονός ότι τα χρώματα της θάλασσας και του ουρανού δημιουργούν ένα πανόραμα, ο Ινδικός Ωκεανός, ζεστός και ερωτικός, δημιουργεί πολλές φορές συνταρακτικά κύματα τα οποία είναι ιδανικά για σέρφιγκ. Όλη η δαντελωτή ακτογραμμή του Μπαλί έχει εκπληκτικές υποθαλάσσιες και υπέργειες σπηλιές, που προσφέρονται ια καταδύσεις. Η μικρή πολιτεία της Κούτα το ξέρει το παιχνίδι του τουρισμού και τα πάντα πωλούνται, τα πάντα παριστάνουν ότι είναι παραδοσιακά, αλλά ανάμεσα στα αμιγώς τουριστικά κομμάτια, μπορείτε όντως να ανακαλύψετε διαμάντια, ειδικά σε μεταξωτά, πολύχρωμα υφάσματα.


Πολύπλοκες, εξωτικές γεύσεις

Πέρα από τα τοπία ή τις μικρές βαρκάδες στα κοντινά νησάκια, αξίζει οπωσδήποτε να εξερευνήσετε την γαστρονομία του Μπαλί, πολύ ιδιότυπη, με πολλές επιρροές. Τα φρούτα συνδυάζονται με τα λαχανικά και τα ψάρια σε εκρηκτικούς συνδυασμούς, ενώ αν βρεθείτε Ιούλιο το νησί θα απολαύσετε την τελετουργία του κουράντο. Πρόκειται για μια περίεργη παράδοση, όπου ανοίγονται μεγάλες τρύπες στην άμμο, στην παραλία, στις οποίες τοποθετούν ικανή ποσότητα από κάρβουνα. Μετά σε στρώματα βάζουν επάνω στα κάρβουνα κοτόπουλο, μοσχάρι και ψάρι, όλα μαζί, με πολλά μπαχαρικά, ενώ βάζουν κάρβουνα και από πάνω. Στήνεται ένας μεγάλος χορός, μιας και το κουράντο ανήκει στις γονιμικές τελετές, που έχει ως στόχο να αυξήσει την λίμπιντο! Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά το πόσο νόστιμο είναι όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα γεύσεων, χυμών και αρωμάτων θα σας καταπλήξει.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Για να ταξιδέψετε στην Ινδονησία και το Μπαλί απαιτείται μεν τουριστική βίζα, αλλά την εκδίδετε στο αεροδρόμιο της χώρας έναντι μικρού αντιτίμου. Πτήσεις για Μπαλί γίνονται από τον αερολιμένα του «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας ή το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε