Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπορεί η ενοικίαση ενός γιοτ να είναι συμφέρουσα;

Μπορεί η ενοικίαση ενός γιοτ να είναι συμφέρουσα;

Το κότερο, το γιοτ, το ιστιοφόρο, είναι το συνώνυμο της θαλασσινής χλιδής, αποτελεί ένα όνειρο που φαίνεται άπιαστο. Είναι όμως;  

Το ότι αποτελεί την τέλεια ταξιδιωτική πρόταση για την Ελλάδα, δεν το συζητάμε…Πρίμο αεράκι και θαλασσινή αύρα, χαλαρά κοκτέιλ στο κατάστρωμα, διακριτικές καμπίνες, η χαρά της ανακάλυψης των κρυμμένων θησαυρών κάθε νησιού. Όπως και να το κάνουμε, άλλο να πας απλώς στους Παξούς και άλλο να είσαι μόνο με την παρέα σου στα κρυφά τους ακρογιάλια, στο απέραντο γαλάζιο. Είναι όμως μια λύση που μπορεί να την σκεφτεί κάποιος ταξιδιώτης, ή απλά ονειροβατούμε;
Αν η παρέα θέλει…
Το κύριο θέμα του κόστους για να ενοικιάσετε ένα γιοτ και να ζήσετε το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο στην Ελλάδα και τις θάλασσές της, μπορεί να γίνει παιχνιδάκι αν είστε μεγάλη παρέα. Οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα κατ’ άτομο και πρέπει να υπολογίσετε ότι η τιμή δεν συμπεριλαμβάνει μόνον την απολαυστική περιήγηση στα νησιά και τα πέλαγα, αλλά – φυσικά – και τον ύπνο. Επίσης, με έναν ελάχιστο εξοπλισμό που έχουν όλα τα αξιόλογα πλεούμενα, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από το φαγητό, τρώγοντας δικές σας δημιουργίες από ολόφρεσκο ψάρι! Στην ουσία ένα γιοτ που θα το μοιραστείτε με την παρέα σας, μπορεί να είναι πολύ πιο οικονομική λύση για τις διακοπές σας, απλά είναι τόσο μα τόσο luxury που δεν του φαίνεται!
Ενδεικτικά κόστη
Αν χρειάζεστε πειστικές αποδείξεις για να πάρετε απόφαση να χαρείτε την απόλυτη εμπειρία του να σαλπάρετε στις ανοιχτές θάλασσες, ας δούμε μερικές ενδεικτικές τιμές, που μάλλον θα σας αφήσουν άφωνους! Λοιπόν, η ενοικίαση ενός ιστιοφόρου σκάφους φιλοξενίας 6 ατόμων, με τρεις υπερπολυτελείς καμπίνες με σκίπερ κάποιον από την παρέα σας (δηλαδή μόνον το σκάφος) , με όλων των ειδών τις ευκολίες και τις πολυτελείς παροχές, για να πλεύσετε μία εβδομάδα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, με απόπλου και επιστροφή στον Πειραιά, κοστίζει – κρατηθείτε – 650 ευρώ! Όχι το άτομο, η εβδομάδα! Και για τα έξι άτομα! Αν τώρα θέλετε να ναυλώσετε ένα μυθικό ιστιοφόρο 12 μέτρων με σκίπερ, ώστε εσείς να κάνετε μόνον ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα, οι τιμές ξεκινάνε από 250 ευρώ την ημέρα για έξι με οκτώ άτομα! Φυσικά οι τιμές «παίζουν» σε εύρος ανάλογα με το είδος του σκάφους αλλά και την σεζόν. Μπορείτε να ναυλώσετε από ιστιοφόρο και καταμαράν έως ένα υπερπολυτελές γιοτ, με την ίδια λογική που μπορείτε να μείνετε σε ένα κάμπιγκ ή να διαλέξετε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, πάντως απαγορευτική η τιμή δεν είναι σε καμία περίπτωση, μάλλον συμφέρει αν έχετε μια παρέα από έξι άτομα και πάνω. Άλλωστε υπάρχουν και σκάφη μεγαλύτερης χωρητικότητας, έως 20 άτομα, τα οποία σκάφη μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους ταξιδιώτες, κάνοντας την επιλογή ακόμα πιο δελεαστική από οικονομική άποψη.


Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε με ένα ναυλωμένο σκάφος;

Η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα, είναι και κοινοτυπία να το πούμε. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για να έχει το δικαίωμα ενοικιάσεων σκαφών – με ή χωρίς σκίπερ – μια εταιρία είναι πολύ υψηλών απαιτήσεων και πάντα σύμφωνα με τα διεθνή αυστηρά στάνταρ ασφάλειας και εξυπηρέτησης. Υπάρχουν πολλές εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της ιδιωτικής κρουαζιέρας και με ένα απολαυστικό ψάξιμο θα βρείτε την πλέον κατάλληλη για τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας. Το πρόγραμμα μπορείτε να το φτιάξετε εσείς, να διαλέξετε τα νησιά που θέλετε να επισκεφτείτε, να κάνετε τις προμήθειές σας και να αφεθείτε σε έναν εντελώς νέο τρόπο θαλασσινών εμπειριών και διακοπών, που ταιριάζει πάρα πολύ στην ελληνική πολυνησία! Αν σαλπάρετε, να σαλπάρετε σαν καπετάνιοι, δεν ακούγεται ονειρεμένο; Κι όμως, είναι τόσο μα τόσο προσιτό! Βίρα τις άγκυρες, το καλοκαίρι μόλις ξεκινάει!

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΕΟΤ: Τηλ : 210 8707088. Τηλ : 210 8707205 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε