Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νιώστε το ξύπνημα της φύσης στον Αρκτούρο!

Νιώστε το ξύπνημα της φύσης στον Αρκτούρο!

Κάθε άνοιξη ξετρελαινόμαστε να μαθαίνουμε τα επίσημα νέα για αυτά τα αγαπημένα φιλαράκια, τις συμπαθέστατες αρκούδες του Αρκτούρου στο Νυμφαίο!  

Έτσι μάθαμε ότι ο Κυριάκος, ο Μανώλης και η παιχνιδιάρα Μπάρμπαρα ξύπνησαν κανονικά, ενώ η Τασούλα γύρισε λίγο από το άλλο πλευρό και ανέβαλε την αφύπνιση στο βιολογικό της ρολόι, αλλά τώρα πια πρέπει να άφησε ακόμα και αυτή το χουζούρι και είναι έτοιμη για μεγάλες περιπέτειες: η άνοιξη μέστωσε, τα αξιολάτρευτα ορφανά του Αρκτούρου ζουν με ένταση το δώρο της ζωής, δεν πάμε μια βόλτα να τα γνωρίσουμε από κοντά;


Μια συγκινητική δράση

Ο Αρκτούρος είναι «παιδί» του Γιάννη Μπουτάρη, που αφιέρωσε τις δυνάμεις του για να δημιουργηθεί το 1992 στην περιοχή του Αμύνταιου αυτό το σημαντικό καταφύγιο για τις παραπονεμένες και κακοποιημένες αρκούδες. Είναι ένα από τα σημαντικότερα «στέκια» για αυτά τα συμπαθητικά ζώα, ειδικά για όσα λόγω του δύσκολου τρόπου ζωής τους κοντά στον άνθρωπο δεν έχουν την δυνατότητα να επανέλθουν ομαλά στο φυσικό τους περιβάλλον. Δεκαπέντε χορεύτριες – αρκούδες, επιβλητικά ζώα που καμιά δουλειά δεν έχουν να φοράνε κρίκους στην χαριτωμένη τους μύτη, έχουν διασωθεί σε αυτό το φιλόξενο καταφύγιο, που τιμάει σε διεθνές επίπεδο την Ελλάδα.


Στα μονοπάτια του Νυμφαίου

Οι εγκαταστάσεις του Αρκτούρου βρίσκονται στον Αετό Σκλήθρου, μια πανέμορφη ορεινή περιοχή, ανέγγιχτη από τις ανθρώπινες επεμβάσεις. Πολύ κοντά βρίσκεται φυσικά το Νυμφαίο, ένας από τους ωραιότερους οικισμούς της Ελλάδας, ο οποίος έχει αποφανθεί επίσημα η UNESCO ότι ανήκει στα 10 πιο όμορφα χωριά του κόσμου! Με έναν απέραντο πολιτισμό και με αρχοντική αρχιτεκτονική, το Νυμφαίο είναι ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσει κάποιους όλη την επικράτεια του Όρους Βίτσι που δεσπόζει στον νομό Φλώρινας. Εδώ, στο Νυμφαίο, μπορεί κάποιος να απολαύσει τον κόσμο της ιππασίας, μιας και οι στάβλοι του είναι διάσημοι σε όλη την Ευρώπη για τα περήφανα αλλά και καλότροπα άλογα που φιλοξενούν. Με 1350 μέτρα υψόμετρο, μπορεί να αποτελεί ιδανικό χειμερινό προορισμό, αλλά η άνοιξη, όπως και να το κάνουμε, ταιριάζει στην βόρεια Ελλάδα, μιας και οι θερμοκρασίες ξυπνούν τις αισθήσεις!


Το Πάρκο Άγριας Φύσης

Η εξαιρετική φύση του Νυμφαίου γίνεται μαγική την άνοιξη και η επικράτεια του Πάρκου Άγριας Φύσης, ακριβώς στην ποδιά του Νυμφαίου, αποτελεί τον ιδανικό τόπο χαλάρωσης και επαφής με αρχέγονες απολαύσεις! Το δίκτυο των μονοπατιών προσφέρεται για πεζοπορία, ιππασία, αλλά και για παρατήρηση άγριας ζωής, που φυσικά είναι απόλυτα προστατευόμενη. Πανέμορφα χωριά τριγύρω, το Σκλήθρο, ο Αετός, το Φλάμπουρο Φλώρινας, η Περικοπή, δημιουργούν μικρούς παραδείσους παράδοσης, νοσταλγίας και γεύσεων, απίστευτων γεύσεων! Η Φλώρινα ως γνωστόν φημίζεται για τα υψηλής ποιότητας ΠΟΠ προϊόντα της, μοναδικά όσπρια και άλλα δώρα της γης, αλλά και εκλεκτά κρασιά, κλέβουν τις εντυπώσεις. Η γαστρονομία της περιοχής είναι καθαρά μακεδονίτικη, με σκόρπιες νότες προσφυγικές, και θα σας συναρπάσει!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Διεύθυνση Αετός Σκλήθρου, Φλώρινα
Τηλέφωνο 23860 41500
Ιστοσελίδα www.arcturos.gr 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε