Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νύχτες φωτεινές στην Μύκονο

Νύχτες φωτεινές στην Μύκονο

Αν η Μύκονος είναι μια σκέτη ζωγραφιά την ημέρα, την νύχτα είναι ένα φαντασμαγορικός κόσμος!  

Όταν το ηλιοβασίλεμα πυρπολεί το Αιγαίο και αρχίζει να σουρουπώνει, ξυπνάει η κοσμοπολίτισσα Μύκονος, αυτή που πρωταγωνιστεί στα εξώφυλλα των κοσμικών περιοδικών, αλλά όχι μόνον. Η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου είναι μια κατάσταση, μια έκσταση, που ακόμα κι αν δεν είναι κάποιος party animal, θα τον παρασύρει στους ρυθμούς της. Η νύχτα έχει την τιμητική της, με τα ανάλαφρα πέπλα της, αμέσως μόλις ο ήλιος γύρει στην Αλευκάντρα, με τους παραδοσιακούς κάτασπρους ανεμόμυλους, με τους πελεκάνους και τους πιστούς της Μυκόνου!
Χώρα η περίχωρα;
Η νύχτα είναι μαγική στην Χώρα της Μυκόνου. Αλλά αν έχει τα πρωτεία, δεν έχει και την αποκλειστικότητα της νυχτερινής ζωής. Τα ανηφορικά καλντερίμια της Χώρας γεμίζουν κόσμο με λαμπερή διάθεση και το Ματογιάννι, όπως και τα επώνυμα μαγαζιά του που δελεάζουν με τις πανέμορφες βιτρίνες του, δεν χρειάζονται συστάσεις, όλοι από εδώ θα περάσουν, αφού κάνουν το πέρασμα από τον Γιαλό, τον παραλιακό δρόμο στο λιμάνι. Και αρχίζει η δύσκολη υπόθεση των επιλογών. Πού να περάσει κάποιος την νύχτα σε αυτό το μαγικό νησί; Κλασική επιλογή είναι ένα χαλαρό ξεκίνημα στην Μικρή Βενετία, για καφέ και ένα πρώτο ποτό, αλλά και πέρασμα από το θρυλικό Piero’s – πρέπει κανείς να αφήσει τις εμμονές και τους πουριτανισμούς και να θαυμάσει την ερωτική ατμόσφαιρα που αποπνέει αυτό το σήμα – κατατεθέν της Μυκόνου. Και μετά, οι επιλογές είναι άπειρες.
Γαστρονομία πολλών αστέρων
Η Μύκονος, λόγω του κοσμικού της παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, έχει μερικά από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Ευρώπης. Αν κάνετε οικονομία σε οτιδήποτε, μην το σκεφτείτε καν να αφήσετε έξω από τον προϋπολογισμό σας ένα εξαιρετικό γεύμα σε κάποιο από τα εκπληκτικά, φινετσάτα και γκουρμέ εστιατόρια της Μυκόνου. Ναι, είναι λίγο ακριβά, αλλά δεν θα το μετανιώσετε σε καμία περίπτωση! Οπωσδήποτε είναι γνωστή η περίπτωση του N’ Ammos, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές… Η Bandanna χτην Αγία Άννα, στην παραλία, είναι ένας αυθεντικός ναός των γεύσεων της Τοσκάνης, ενώ η «Θάλασσα», στην παραλία Καλαφάτη τιμάει και με το παραπάνω την ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία. Στην παραλία Καλαφάτη είναι και η Ανέπλωρα, ένα μαγαζί που δεν αναπνέει σε τουριστικούς ρυθμούς, αφού είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. Οι νόστιμοι μεζέδες του, με αυθεντικό μεράκι, συναγωνίζονται την εκπληκτική θέα, στην παραλία Λια πάλι, φωλιάζει ένας μικρός ναός των γεύσεων, το Ψαράδικο Ανδρέα Άγριου, όπου θα δοκιμάσετε σκορπίνα στα κάρβουνα και θα το θυμάστε για πάντα! Ο Βαγγέλης στην Άνω Μερά είναι ο μάστορας των κρεάτων, πουθενά αλλού τόση ευωχία σε μία σούβλα. Η Ftelia στην παραλία της Φτελιάς, είναι το εμβληματικό Ρένα της Φτελιάς, και κάτι που η παράδοση συνεχίζεται, κάτι που έχουμε αναμνήσεις, κάτι που ανοίγει από το μεσημέρι, εμάς είναι το αγαπημένο μας, το ομολογούμε.


Πολλοί παράδεισοι

Η νυχτερινή διασκέδαση στην Μύκονο περνάει από το Super Paradise και καταλήγει το ξημέρωμα στο Cavo Paradiso, σε παράδεισο να βρισκόμαστε! Ολόκληρη η Μύκονος, αν πούμε ότι είναι στην ουσία ένα απέραντο κλαμπ και ένα απέραντο πάρτι, δεν λέμε καμιά υπερβολή. Το Celebrities, το Destijl, το Caprice και το Space είναι οι απόλυτες επιλογές για clubbing μέχρι πρωίας, με πολύ νεαρό κόσμο, εννοείται, που κάνει την ιεροτελεστία του «χορεύω μέχρι τελικής πτώσεως αλλά δεν πέφτω» με μεγάλη επιτυχία. Επειδή τι είναι η Μύκονος (;) – είναι κι αυτή μια ελληνική γωνιά, θέλει και την παράδοση, εδώ παράδοση δεν εννοούμε τους αργαλειούς, εννοούμε τα μπουζούκια. Για τους αμετανόητους ζεϊμπέκηδες και τις νεαρές πιστές του κόρδακα (το λέμε και τσιφτετέλι) υπάρχει το La Notte, μην σας ξεγελάει το όνομα, θα ακούσετε το «Αυτή η Νύχτα Μένει» περίπου 10.000 φορές σε μια νύχτα.
Μια υπεράσπιση της νυχτερινής Μυκόνου
Έχουμε ακούσει πολλά για την αλλοτρίωση των ηθών και των παραδόσεων στην Μύκονο. Έχουμε ακούσει κι άλλα πολλά για το πώς χάσαμε την απλή, νησιώτικη παράδοση της Μυκόνου, θύμα στο βωμό του κέρδους. Αυτά όλα ακούγονται αληθινά, αν δεν ζήσει κάποιος την ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε αυτό το μαγικό νησί. Υπάρχει υπερβολή; Ναι. Υπάρχει μια έλλειψη συγκεκριμένης ταυτότητας; Οπωσδήποτε. Αυτά όλα ούτε πρωτόγνωρα είναι για το Αιγαίο, ούτε ανθελληνικά. Η Σαντορίνη της χρυσής εποχής, πριν τον μέγα σεισμό που άλλαξε τον χώρο του Αιγαίου, αυτή η Σαντορίνη που την θαυμάζουν όσοι κουνάνε το δάχτυλο στην Μύκονο, ήταν η Μύκονος του αρχαίου κόσμου. Σε μια τόσο όμορφη, πολύπλοκη, αισιόδοξη και ποικιλόχρωμη νησιωτική επικράτεια όπως είναι το Αιγαίο, πάντα θα υπάρχει χώρος για μια εξτραβαγκάτζα, για μια υπερβολή, για ένα τραγούδι παραπάνω, για μια περιττή πολυτέλεια, για ένα ατέλειωτο ξενύχτι. Και αυτή η παράδοση δική μας είναι. Από πάντα.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Τηλεφωνικό Κέντρο Σωματείου ΤΑΞΙ: 22890 23700 – 22400
Ένωση Ξενοδόχων Μυκόνου: 22890 24760 – 24540
Σωματείο Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων: 22890 24860 26860
Αεροδρόμιο: 22890 22490 – 22495  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε