Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Οι καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη

Οι καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης; Εδώ είναι μια επιλογή από τις καλύτερες παραλίες για χαλάρωση, πάρτι και ατέλειωτες καλοκαιρινές βουτιές!  

Ανακαλύψτε τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Ρίξτε μια ματιά σε μας επιλογή από τις πιο όμορφες παραλίες της ευρωπαϊκής ακτογραμμής. Πακετάρετε το μαγιό σας, τα γυαλιά ηλίου σας, μην ξεχάσετε το αντηλιακό, και ανακαλύψτε αυτές τις παραδεισένιες παραλίες.
1. Παραλία Παναγία στο Porquerolles
Καθώς είναι το γνωστότερο ίσως θέρετρο της Γαλλικής Ριβιέρας, η επικράτεια της Hyères προσφέρει μαγεμένο τοπίο, ζαχαρένιες παραλίες, καθαρά νερά και μια απέραντη ηλιοφάνεια. Είτε θέλετε να χαλαρώσετε στη σκιά, είτε θέλετε να ζήσετε κοσμοπολίτικες διακοπές, με πάνω από 40 χιλιόμετρα ακτογραμμής, θα έχετε την αφθονία των επιλογών για να απολαύσετε την Μεσόγειο στα καλύτερά της. Η Hyères συνορεύει με ένα όμορφο αλλά εύθραυστο πευκοδάσος, και εξίσου όμορφες είναι και άλλες παραλίες στο Porquerolles, η παραλία Notre Dame είναι όμως μια σταρ.
2. Ναυάγιο στην Ζάκυνθο
Το Ναυάγιο, είναι ένας ολόκληρος όρμος, που ονομάστηκε σχετικά πρόσφατα έτσι, λόγω του πλοίου – λαθρεμπορικού μάλιστα – που προσάραξε εδώ το 1983. Το Ναυάγιο βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ζακύνθου, στο Δήμο Ελατίων. Η περιοχή ορίζεται από απόκρημνα βράχια ασβεστόλιθου, παραλίες με λευκή άμμο και καταγάλανα νερά, τα οποία προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Η λωρίδα της παραλίας είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Τακτικές εκδρομές στην παραλία αναχωρούν από το Πόρτο Βρώμη προς το νότο, και από τον Άγιο Νικόλαο και το ακρωτήρι Σκινάρι στα βόρεια-ανατολικά. Σκάφη φθάνουν επίσης από το λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου.


3. Zlatni Rat Beach στην Κροατία

Το Zlatni Rat, που συχνά αναφέρεται ως το χρυσό ακρωτήριο ή Κεράτιος Κόλπος είναι μια προεξοχή της γης που βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα (1 μίλι) δυτικά από το λιμάνι του Bol στη νότια ακτή της κροατικής νησί Brac, στην περιοχή της Δαλματίας. Το περιβάλλον είναι απλά απίστευτο. Έχει βέβαια χάσει την παλιά του παρθενική αίγλη, μιας και όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Δαλματίας, αλλά θα ξετρελαθείτε με το πράσινο, την απέραντη άμμο, τους μικρούς κόλπους και το υπέροχο χρώμα της Αδριατικής.
4. Calo des Moro στη Μαγιόρκα
Κρυστάλλινα νερά, ανοιχτή στους ανέμους από τα ανατολικά προς τα νοτιοανατολικά και με έναν αμμώδη βυθό ιδανικό για καταδύσεις και μικρές βάρκες η Κάλο ντε Μόρο είναι μια από τις πιο φωτογραφημένες πλαζ του κόσμου. Τα νερά είναι αιωνίως ζεστά, η ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικη και θα απολαύσετε την πιο αυθεντική αίγλη, με διακοπές τύπου δεκαετίας 1970. Απέχει δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Cala Figuera Santanyí.
5. Oludeniz Beach στην Τουρκία
Το Ölüdeniz (κυριολεκτικά Νεκρά Θάλασσα, λόγω των πάντα ήρεμων και ακίνητων νερών της, ακόμα και κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Επίσημη ονομασία σε μετάφραση στα αγγλικά, Blue Lagoon) είναι ένα μικρό χωριό και παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Φέτιγιε, στην ακτή Turquoise της νοτιοδυτικής Τουρκίας. Το Ölüdeniz είναι επίσης μία από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες της Μεσογείου. Έχει μια απομονωμένη αμμώδη παραλία στις εκβολές του Ölüdeniz, που δημιουργεί μια μπλε λιμνοθάλασσα. Η ίδια η παραλία είναι ένα κομψοτέχνημα με βότσαλα. Η λιμνοθάλασσα είναι ένα εθνικό καμάρι, και απαγορεύονται εδώ κάθε είδους κατασκευές. Η θάλασσα του Ölüdeniz είναι διάσημη για τις αποχρώσεις του τιρκουάζ και του σμαραγδιού, έχει Γαλάζια Σημαία, και συχνά βαθμολογείται μεταξύ των κορυφαίων πέντε παραλιών του κόσμου από ταξιδιώτες και τουριστικούς οδηγούς.

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΕΟΤ: Τηλ : 210 8707088. Τηλ : 210 8707205 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε