Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πάμε στην Δράμα για χίλιους λόγους!

Πάμε στην Δράμα για χίλιους λόγους!

Η Δράμα είναι μια πόλη που μας αρέσει. Είναι νεανική, ολόδροση, με άφθονα νερά και πράσινο μέσα στην πόλη, ξέρει να ξενυχτάει με στιλ, αγαπάει τον πολιτισμό.  

Καθώς απλώνεται νωχελικά στην ορεινή κοιλάδα του ομώνυμου νομού, η Δράμα είναι ένας τόπος με σπάνια φυσική ομορφιά και μοναδικό χαρακτήρα.
Βόλτες και αξιοθέατα
Ένα από τα καλύτερα πράγματα στη Δράμα είναι η εξαιρετική φυσική ομορφιά των γύρω περιοχών. Πραγματικά, αν σκέφτεστε να δει ένα μέρος στην Ελλάδα που δεν έχει αλλοιωθεί από τον τουρισμό τότε αυτή η πανέμορφη πόλη και οι γύρω ομορφιές της είναι για εσάς. Στην πόλη υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα εστιατόρια και…ναοί του ούζου, καθώς και μια ακμάζουσα νυχτερινή ζωή της με πολλά και πολυτελή καφέ-μπαρ. Υπάρχουν επίσης «φευγάτα» νυχτερινά κέντρα, μερικά κοντά στην περιοχή του κέντρου και κάποια λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης. Η πρώτη βόλτα βέβαια που θα σας ενθουσιάσει ένα η περιήγηση στο πανέμορφο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας – οι δραμινοί την λένε και Σάντα Μπάρμπαρα – και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Δράμας, όπως ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία. Κάντε την βόλτα γύρω από την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού και δείτε κάποια παλιά σπίτια και τις ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικά καπναποθήκες στα ανατολικά του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας. Μερικά από αυτά τα κτίρια, με την απέραντη ιστορία, είναι τώρα τμήματα του Μουσείου και φιλοξενούν εκθέσεις. Στα βόρεια της κεντρικής πλατείας, περίπου 30 λεπτά με τα πόδια υπάρχει ένας μικρός λόφος που μπορείτε να κάνετε μια βόλτα, στην κορυφή του λόφου υπάρχει ένα καφέ. Στα ανατολικά της πόλης, υπάρχουν μια σειρά από παλιές εκκλησίες, μερικές με συνταρακτικές αγιογραφίες της βυζαντινής τεχνοτροπίας. Δείτε επίσης το Αρχαιολογικό μουσείο και το βυζαντινό μουσείο, για να μυηθείτε στην απέραντη ιστορία της πόλης. Γύρω από την Δράμα υπάρχουν μια σειρά από αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και των κοντινών Φιλίππων. Αν βγείτε λίγο έξω θα συναντήσετε το σπήλαιο του Μαρά, με πανέμορφο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το σπήλαιο βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγγίτης, περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δράμας. Χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη φύση του, με μια μοναδική σε ομορφιά υπόγεια κοίτη ποταμού. Πολύ κοντά στην Δράμα είναι και το Σπήλαιο της Αλιστράτης. Ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια από ασβεστόλιθο στην βόρεια Ελλάδα, κοντά στο χωριό της Αλιστράτης, περίπου 30 χιλιόμετρα στην κατεύθυνση Δράμας – Σερρών.


Αφεθείτε στην μαγεία της Ροδόπης

Πολύ κοντά στην Δράμα βρίσκεται η μαγεμένη περιοχή γύρω από το Παρανέστι και το χωριό Σιδηρόνερο. Είναι μια τεράστια αραιοκατοικημένη ορεινή επικράτεια με φανταστικά τοπία, λίμνες, καταρράκτες και αξιόλογη χλωρίδα και πανίδα. Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι εύκολα προσβάσιμα από χωμάτινα μεγάλα μονοπάτια, που το καλοκαίρι είναι επίσης εύκολο να τα περιηγηθείτε με ένα κανονικό αυτοκίνητο αν οδηγείτε προσεκτικά. Το Φαλακρό (2.223 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας) είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδα και ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής της Δράμας, βρίσκεται σε μια περιοχή με εντυπωσιακά ψηλά δασωμένα βουνά και πλούσιους υδάτινους πόρους.
Αφεθείτε και στην μαγεία της νυχτερινής ζωής της Δράμας!
Η Δράμα είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της, η οποία προσελκύει πολλούς ανθρώπους από τις γύρω πόλεις. Πρώτα και κύρια βέβαια, φημίζεται για το εξαιρετικό της φαγητό. Δοκιμάστε τις γεύσεις στο Χάνι, με πλούσια προσφυγική παράδοση, αλλά αφεθείτε και στις μοναδικές γεύσεις στο Νησάκι, που βρίσκεται ανάμεσα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και τα καπνομάγαζα. Πολύ καλή σπιτική κουζίνα, ψητά κρέατα και ψάρια, σε συναρπαστικές τιμές, που δεν υπερβαίνουν τα 15 ευρώ το άτομο! Αν πάλι θέλετε να νιώσετε ένα άγγιγμα πολυτέλειας, πηγαίνετε στο
Lukulos, βρίσκεται έξω από την πόλη, και είναι ένα εξαιρετικά πολυτελές εστιατόριο. Όσο για διασκέδαση, πρέπει να κάνετε ένα πέρασμα από το καφέ Ελευθερία Πιθανώς ένα από τα παλαιότερα coffehouses της πόλης, σε ένα ανακαινισμένο παλιό κτίριο, σερβίρει άφθονο ζεστά και κρύα ποτά. Βρίσκεται βόρεια της κεντρικής πλατείας.
Το καφέ Aigeo είναι πάντα γεμάτο νεαρό κόσμο, αυτό το ζωντανό μπαρ βρίσκεται στη δυτική της πλατείας Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για το απόλυτο μπαρ για σαββατόβραδα!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Με αυτοκίνητο:
Ο νομός Δράμας είναι εύκολα προσβάσιμος με αυτοκίνητο μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
Με λεωφορείο:
ΚΤΕΛ Δράμας:
Προς Αθήνα, τηλ.: 25210.32.421
Προς Θεσσαλονίκη, τηλ.: 25210.32.421
Για πόλεις του Νομού, τηλ.: 25210.32.734
Για γειτονικούς Νομούς, τηλ.: 25210.32.734
Αποστολή – παραλαβή δεμάτων, τηλ.: 25210.32.734
Σταθμός Αθήνας, τηλ.: 210.51.30.220
Σταθμός Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310.595.460
Με τρένο:
Πληροφορίες:
ΟΣΕ Δράμας, τηλ.: 25210.32.444
ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310.517.515
ΟΣΕ Αττικής, τηλ.: 210.82.37.741
Αθήνα, Σταθμός Λαρίσης: 210.52.40.601, 210.52.40.646 -8
Αθήνα, Σταθμός Πελοποννήσου: 210.51.31.601
Με αεροπλάνο:
Η Δράμα συνδέεται αεροπορικώς με όλες τις μεγάλες πόλεις που διαθέτουν αεροδρόμιο, μέσω του αεροδρομίου της Χρυσούπολης η οποία απέχει από τη Δράμα 68 χλμ.
Αεροδρόμιο Χρυσούπολης, τηλ.: 25910.53.273
Αεροδρόμιο Αττικής, τηλ.: 210.35.30.000
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310.473.212 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε