Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Περιήγηση στο Μιλάνο

Περιήγηση στο Μιλάνο

Μπορεί στην Ρώμη να οδηγούν όλοι οι δρόμοι, στο Μιλάνο όμως οδηγούν τα βήματα από μόνα τους!  

Το Μιλάνο είναι σίγουρα ο ορισμός του στιλ σε κάθε επίπεδο, από τις μοναδικές μπουτίκ με επώνυμα είδη έως τα αριστοκρατικά καφέ και τα εστιατόρια, τα μεταμοντέρνα μπαρ και φυσικά τα εκπληκτικά μουσεία. Αν θέλει κάποιος να συνδυάσει το απόλυτο lifestyle με μια πολιτισμική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων, το ανοιξιάτικο Μιλάνο είναι σίγουρα η καλύτερη πρόταση!


Παρίσι – Λονδίνο – Μιλάνο: η Αγία Τριάδα τα μόδας

Αυτές οι τρεις πόλεις αποτελούν την αδιαίρετη τριάδα του παγκόσμιου ντιζάιν και της κομψότητας. Ειδικά για τους μιλανέζους όμως, το στιλ είναι γονιδιακό θέμα! Περπατώντας στους αυτοκρατορικούς δρόμους του Μιλάνου δεν μπορεί κάποιος να μην θαυμάσει τους ίδιους τους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, για το ανυπέρβλητο στιλ τους και την κομψότητα τόσο στο ντύσιμο όσο και στην συμπεριφορά. Όπως και να το κάνουμε το Μιλάνο έχει μια κάπως αλαζονική στάση πρέπει να πούμε, θεωρούν εαυτούς πιο ρωμαίους από τους ρωμαίους, αλλά είναι το κάνουν με τόσο στιλ!


Κλασικές διαδρομές

Μια κλασική περιήγηση στο Μιλάνο θα ξεκινήσει από την γνωριμία με τον συνταρακτικό καθεδρικό του Ντουόμο στην απέραντη κεντρική πλατεία. Για να βρεθεί κάποιος στην ηδονή των αγορών, ακολουθεί την Via Montenapoleone με τις αμέτρητες μπουτίκ. Αν θέλει να μυηθεί στα μυστικά της τέχνης πηγαίνει στην Galleria d’Arte Moderna ενώ για μαγευτικούς περιπάτους χάνεται στην όαση των κήπων Pubblici. Για ευκαιρίες και αγορές που δεν απαιτούν μια μικρή περιουσία, μπορεί να πάει στην Via Torino, και την Largo Carrobbio – υπάρχει η περίπτωση να βρει κάποιος εδώ πραγματικούς θησαυρούς. Η Γκαλερία Βιττόριο Εμανουέλε ΙΙ, η σκεπαστή οδός με τις αμετανόητα σικ μπουτίκ είναι φυσικά το απόλυτο must. Από αξιοθέατα, δεν υπάρχει και τίποτε άλλο, μόνον αξιοθέατα! Η Σκάλα του Μιλάνου, φυσικά, με τις μοναδικές της παραστάσεις είναι ένα απαραίτητο προσκύνημα, αλλά μπορεί κάποιος να θαυμάσει το Κάστρο των Σφόρτσα, την Σάντα μαρία Ντέλλε Γκράτσιε, την σπουδαία Πινακοθήκη Μπρέερα, την Βασιλική του Αγίου Αμβροσίου, το Μουσείο Πόλντι Πετσόλι, το Πλανητάριο, να θαυμάσει επίσης το Ναβίλι, το σύστημα καναλιών της πόλης, αλλά και να χάσει την αίσθηση του χρόνου στο εκπληκτικό Πάρκο Σεμπιόνε, με τις μαγευτικές λίμνες και τα αναγεννησιακά αρχοντικά. Το Μιλάνο είναι η καρδιά της Λομβαρδίας και του βορά της Ιταλίας και ο πλούτος του είναι παντού φανερός.
Μιλανέζικες απολαύσεις
Οπωσδήποτε το Μιλάνο είναι πολύ κοσμοπολίτικο στις γεύσεις και τα αρώματά του. Ωστόσο έχει κάποιες πολύ ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές που αξίζει να τις δοκιμάσετε στην αυθεντική τους εκδοχή. Το ριζότο μιλανέζε με το χαρακτηριστικό γλυκό χρώμα του σαφράν και το βοδινό μεδούλι βρασμένο σε κρασί είναι οπωσδήποτε ένα έμβλημα της μιλανέζικης γαστρονομίας. Το brasato είναι εξαιρετικό μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες, ενώ δεν πρέπει να πει κάποιος όχι στον πειρασμό μιας γλυκιά chiacchiere, σφολιάτα ψημένη και πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, ενώ επίσης απολαυστικό γλυκό είναι η πασχαλινή colomba, ένα κέικ σε σχήμα περιστεριού με γλάσο

Χρήσιμες Πληροφορίες
Αεροδρόμια του Μιλάνου
Milan Bergamo airport
Milan Linate airport
Milan Malpensa airport
Αεροδρόμια κοντά στο Μιλάνο
Lugano airport (62km)
Parma airport (116km)
Genoa airport (118km)
Turin airport (125km)
Verona airports (140km)
 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε