Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πεταγόμαστε ένα Παρίσι;

Πεταγόμαστε ένα Παρίσι;

Χαιρόμαστε που ζούμε στα χρόνια των οικονομικών πτήσεων! Με ελάχιστο κόστος μπορούμε να πούμε ανέμελα «πάμε Παρίσι για τριήμερο;» και να μην είναι απλά μια επιθυμία, να μπορεί να γίνει πραγματικότητα από όλους!  

Κακά τα ψέματα, η πολυτέλεια δεν είναι πια αυτό που ήταν, και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό! Η πόλη – φετίχ με την πιο κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, γίνεται δικιά μας πανεύκολα! Πεταγόμαστε λοιπόν ένα Παρίσι και απολαμβάνουμε μαγιάτικες αγορές, στιλάτα καφέ, πολιτιστικούς θησαυρούς και γευστικές αμαρτίες.


Πηγαίνουμε για μπαρόκ απολαύσεις στην Marche aux Puces de St. Ouen

Αν θέλετε να αποκτήσετε έναν πολυέλαιο – γιατί όχι! – ή απλά να δείτε μερικά από τα ομορφότερα μπαρόκ κομμάτια εσωτερικής διακόσμησης, από έπιπλα ως λεπτά έργα τέχνης, πρέπει να βρεθείτε στην πιο παλαιά αγορά αστικού υπαίθριου τύπου. Αν και θεωρείται σχετικά ακριβή, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο συμφέρουσα από οποιαδήποτε γκαλερί με αντίκες. Θα την βρείτε στο βόρειο Παρίσι, στην Avenue de la Porte de Clignancourt,. Επίσης εκπληκτική και φινετσάτη είναι η Marche aux Puces de la Porte de Vanves, στο κέντρο του Παρισιού. Μπορείτε να εντοπίσετε έως και σπάνια γυαλικά και σερβίτσια από την προεπαναστατική Γαλλία! Η κομψή αυτή αγορά των θαυμάτων είναι στην Ave. Marc Sangier & Ave. Georges Lafenestre , στο 14ο διαμέρισμα.


Στο Saint-Germain-de-Pres για «εξπρεσό»

Η εμβληματική, σοφιστικέ και πανάρχαια γειτονιά το Saint-Germain-de-Pres είναι μια απαραίτητη στάση στο Παρίσι. Οι δρόμοι της είναι γεμάτοι αστικούς θρύλους – ο περιβόητος Saint-Germain-de-Pres φημολογείται ότι είναι ένας αθάνατος περιπλανώμενος! – ενώ θα εντοπίσετε εκπληκτικές μπουτίκ με πολύ προχωρημένη μόδα – εδώ αποκτήσαμε πέρυσι ένα ζευγάρι ανοιξιάτικα γάντια από μετάξι, που αποτελούν πραγματικό θησαυρό – ενώ τα καφέ της συνοικίας έχουν ακόμα την αίγλη του 19ου αιώνα. Φυσικά ο εσπρέσο, όπως παντού στο Παρίσι, προφέρεται «εξσπρεσό» και θα θέλετε λίγη ώρα μέχρι να συνηθίσετε και να καταλάβετε ότι πρόκειται για το ίδιο είδος καφέ…


Γαστρονομικές πανδαισίες

Φυσικά το Παρίσι είναι η πατρίδα των φίνων γεύσεων. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυθεντική αλλά όχι πανάκριβη παριζιάνικη κουζίνα, μπορείτε απολαύσετε το δείπνο σας στο πολύ αγαπημένο Restaurant Paris Montparnasse, στην οδό Millesimes 62. πρόκειται για ένα πολύ ατμοσφαιρικό ρεστοράν, τυπικά παριζιάνικο, με μεγάλη ποικιλία στο μενού του. Δοκιμάστε το φουά γκρα, είναι όντως απίστευτα απαλό. Για πιο ντελικάτες και βραβευμένες με αστέρια της Μισλέν γεύσεις μπορείτε να δοκιμάσετε την έμπνευση των σεφ στο L’Esprit Bistrot par Alain Ducasse, μια μοναδική γωνιά αισθαντικών αρωμάτων!


Ξεφεύγοντας από τα κλασικά μπιστρό

Αν θέλετε να κάνετε το πρόγραμμα για τις επισκέψεις στα μουσεία, το Λούβρο, για την βαρκάδα στον Σηκουάνα με τα μπατώ, και όλα αυτά με μοναδικό στιλ, μπορείτε να ξεφύγετε από τα τυπικά παρισινά μπιστρό και να βρεθείτε στο barrio latino, κοντά στην πλατεία της Βαστίλης. Η μουσική παίζει στους τόνους της ανατολής, τα κοκτέιλ έχουν ένα ηδυπαθές άγγιγμα λαγνείας, ενώ ο χώρος θυμίζει εναλλακτική πνευματικότητα. Είναι ένας χώρος που τον αγαπούν πολύ οι καλλιτέχνες, κυρίως οι ηθοποιοί και θα θαυμάσετε εκτός των άλλων και πολύ όμορφες φιγούρες, με μοναδικό θεατρικό στιλ…

Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρίσι Σαρλ ντε Γκωλ Αεροδρόμιο
Διεύθυνση:
291,
Boulevard Raspail 75675 Paris Cedex 14 ,
FRANCE
Τηλ: +33 (0)1 70363950
Φαξ: +33 (0)1 48626712
Ιστότοπος:
www.aeroportsdeparis.fr/
Αεροδρόμια κοντά στο Παρίσι
Παρίσι Ορλί αεροδρόμιο (34km)
Παρίσι Μπωβαί αεροδρόμιο (58km)
Châlons-en-Champagne αεροδρόμιο (123km)
Ντοβίλ Σεν Γκατιέν αεροδρόμιο (177km)
Λίλη αεροδρόμιο (177km) 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε