Παρασκευή, 17 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πετάμε ψηλά στον Κιθαιρώνα

Πετάμε ψηλά στον Κιθαιρώνα

Γίνεται ο άνθρωπος να θεωρεί τον εαυτό του κορωνίδα της φύσης και να μην πετάει; Απαράδεκτο! Ευτυχώς με το αλεξίπτωτο πλαγιάς λύθηκε και αυτό το θέμα, που το έχουμε μεγάλο μαράζι!  

Αν ονειρεύεστε στον ύπνο σας ότι πετάτε, και μετά ξυπνάτε με την πικρή αίσθηση ότι όνειρο ήταν και πάει, καιρός να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο των πτήσεων με παραπέντε! Ούτε ακριβό είναι το άθλημα, όπως ίσως να υπάρχει η εντύπωση, ούτε χρειάζεται καν να έχετε δικό σας εξοπλισμό, αφού μπορείτε από τις σχολές και τους ομίλους να νοικιάσετε όλα τα απαραίτητα. Στις πλαγιές του Κιθαιρώνα, που είναι και πολύ κοντά στην Αθήνα, μπορείτε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να πετάξετε ψηλά, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών που θα σας μετατρέψουν σε αετό!


Το ξεκίνημα θέλει απόφαση, αλλά είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε

Αν θέλετε μεν να πετάξετε, αλλά νιώθετε ανασφάλεια στην ιδέα ότι θα βρεθείτε στον αέρα μόνοι, αυτό το ζήτημα έχει λυθεί. Πολύ απλά, στις πρώτες πτήσεις και μέχρι να πάρετε το «κολλάει» δεν θα είστε μόνοι! Υπάρχει διθέσια επιλογή, όπου εσείς πολύ απλά θα απολαμβάνετε την πτήση από τα οπίσω κάθισμα, όπως θα την ελέγχει ο έμπειρος συνοδός – εκπαιδευτής. Μπορείτε να μυηθείτε στον κόσμο των πτήσεων με τον πιο ασφαλή τρόπο, να πάρετε όλα τα απαραίτητα μαθήματα στην γη και να αφεθείτε στους ανέμους με την συνοδεία του εκπαιδευτή σας για όσο χρόνο θέλετε ώστε να νιώσετε σίγουροι για τις γνώσεις σας και την επάρκεια στο θέμα της εναέριας βόλτας!


Χρωματιστές πινελιές στον αέρα

Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, στο Αεραθλητικό Κέντρο Πλαταιών, με κατεύθυνση προς την Θήβα, ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος περιπέτειας, διασκέδασης και μοναδικών συγκινήσεων. Καθώς θα ανηφορίζετε για τον Κιθαιρώνα, θα βλέπετε στον ορίζοντα τις χρωματιστές πινελιές από όσους ήδη έχουν απογειωθεί με τα πολύχρωμα αλεξίπτωτα πλαγιάς. Σε λίγο θα είστε κι εσείς μια χρωματιστή εμπειρία, θα σας θαυμάζουν οι άλλοι από το έδαφος, καθώς θα πλανάρετε τον άνεμο! Όπως και να το κάνουμε, είναι σημαντική αίσθηση να νιώθει κάποιος ότι ανήκει στην ιπτάμενη «φυλή» των ανθρώπων, που νικάει την βαρύτητα και βλέπει τα πάντα από θέση αετού…Ο Κιθαιρώνας είναι τέλειος ως πεδίο εξάσκησης, οι πλαγιές είναι πολύ ομαλές, ενώ καθώς θα αφήνετε την γη για να περιπλανηθείτε στα ουράνια ένα πανέμορφο υφαντό τοπίων θα σας μαγέψει κυρολεκτικά!


Οι ψυχολόγοι συνιστούν το παραπέντε

Η άσκηση προσοχής, η πειθαρχία και η τελική νίκη επάνω στην βαρύτητα δημιουργεί ένα τέλειο πακέτο που οι ψυχολόγοι το λατρεύουν, γιατί αυξάνει κάθετα την αυτοπεποίθηση! Λογικό δεν είναι; Αν έχετε μπορέσει να νικήσετε τον κρυφό φόβο που όλοι έχουμε για τα ύψη, αν έχετε αφήσει το σώμα σας να δονηθεί στον παλμό του ανέμου και έχετε χαρίσει στον εαυτό σας μια τόσο σημαντική εμπειρία, που συνδυάζει την ομορφιά των τοπίων με το ξεπέρασμα των ορίων, ασφαλώς θα μπορείτε να νιώσετε περήφανοι, κάτι που είναι απαραίτητο, όπως και να το κάνουμε! Πάρτε το απόφαση και αφεθείτε στην μαγεία της πτήσης. Το κόστος δεν είναι καθόλου απαγορευτικό. Μια γεμάτη ώρα πτήσης κοστίζει περίπου 50 με 60 ευρώ, και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα, με καμία απόλαυση, με καμία εμπειρία! Δώστε 50 ευρώ σε αυτόν που θα σας μάθει να πετάτε, έτσι δεν θα χρειαστεί να τα δώσετε σε αυτόν που θα σας συμβουλέψει ότι καλό είναι να μάθετε να πετάτε, τον ψυχολόγο! Κάνετε ένα άλμα, και γλυτώνετε ένα βήμα…

Χρήσιμες Πληροφορίες
Σχολές Parapente

-Oxygen Paragliding: www.o2paragliding.gr
-Freedom Paragliding: www.flyfreedom.gr
-Flyparapente: www.flyparapente.gr  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε