Παρασκευή, 17 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πρωτομαγιά 2015: Last minute αποδράσεις για την Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά 2015: Last minute αποδράσεις για την Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά είναι μόλις αυτήν την Παρασκευή! Είναι μια ευκαιρία να βρεθείτε στην αγκαλιά της φύσης, μακριά από το άγχος της πόλης, να δείτε την ομορφότερη ώρα του βόρειου ημισφαιρίου!  

Αν δεν έχετε μπορέσει να κάνετε τα σχέδιά σας, αν ο χρόνος δεν σας έχει επιτρέψει να οργανωθείτε για μια μεγάλη απόδραση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλειστείτε στους τέσσερεις τοίχους αγκαλιά με το laptop! Υπάρχουν εύκολες αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, που θα σας αναζωογονήσουν χωρίς να πρέπει να λιώσετε στις διαδρομές και τα χιλιόμετρα! Ας δούμε τις last minute επιλογές για να πιάσετε τον Μάη!


Η ανεπανάληπτη Λιβαδειά, είναι η επιλογή των επιλογών!

Συνήθως η Λιβαδειά θεωρείται ο παράδεισος της Τσικνοπέμπτης, γιατί έχει αυτήν την μαγική παράδοση με τα ψητά, τι να κάνουμε; Ωστόσο, δεν την λένε Λιβαδειά για το τίποτα! Ακόμα και το όνομά της, μιλάει για μαγιάτικες εκρήξεις χρωμάτων! Η πανέμορφη πηγή της Ερκύνης, με τα γάργαρα νερά, δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο και οι συστάδες των δέντρων, τα απέραντα λιβάδια και οι πανέμορφες γωνιές, τόσο κοντά στην Αθήνα, θα σας ξετρελάνουν! Φυσικά, τον Μάιο τρώμε κατσικάκι, όπως το Πάσχα. Έτσι δεν θα χάσετε την παράδοση των μοναδικών γευστικών απολαύσεων στις ταβέρνες γύρω από τους καταρράκτες…


Η Ζάχολη, ξέρετε πού είναι;

Η Ζάχολη, αυτός ο επίγειος παράδεισος με τις υπέροχες φτέρες, τα τρεχούμενα νερά, την απίστευτα όμορφη λίμνη με τις πάπιες, τους κύκνους, τις χήνες και τις πέστροφες, είναι στην Πελοπόννησο, λίγο πάνω από το Δερβένι, μόλις κάτι παραπάνω από 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ανηφορίζετε λίγο πάνω από το πανέμορφο παραθαλάσσιο Δερβένι και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Εκπληκτικό, εκρηκτικό πράσινο, πλατάνια και φτέρες, νερά που δροσίζουν τον τόπο, μοναδικά εκκλησάκια, τοπία που νομίζεις ότι τα κατοικούν νεράιδες και ξωτικά! Στην κεντρική πλατεία της Ζάχολης είναι μαζεμένες οι παραδοσιακές ταβέρνες, ενώ ένα μαγαζάκι παραδοσιακών προϊόντων θα σας προσφέρει τις πιο νόστιμες σπιτικές μαρμελάδες που έχετε γευτεί ποτέ.


Στον Μαραθώνα, για μια ειρηνική μάχη!

Ο συνταρακτικός Μαραθώνας δεν είναι μόνον ένας ιστορικός τόπος τον οποίο πρέπει να γνωρίσουμε έτσι κι αλλιώς. Με το φράγμα να δημιουργεί μαγικές εικόνες, με πολύ εύκολη πρόσβαση, μόλις μία ώρα και ένα τέταρτο από την Αθήνα με χαλαρή οδήγηση και με τις παραλίες του να είναι εντελώς ανέγγιχτες, ο Μαραθώνας θα σας προσφέρει απλόχερα την ομορφιά του τοπίου του, στην πιο ανθισμένη του στιγμή. Απολαύστε τον Κάλαμο, το Χαλκούτσι, το Γραμματικό, δείτε την ιστορία να ζωντανεύει στο Μουσείο του Μαραθώνα, γευτείτε ανόθευτες γεύσεις, πιάστε τον Μάη στις όχθες του φράγματος, δείτε το ηλιοβασίλεμα και αφεθείτε στην γοητεία του Σχοινιά, σε μια στιγμή που δεν κατακλύζεται από κόσμο!


Aίγινα, σταθερή αξία

Μια μικρή θαλάσσια βόλτα και είστε για ουζάκι και χαλαρές βόλτες στο πιο προσιτό νησί του Αργοσαρωνικού. Ακόμα και χωρίς αυτοκίνητο, μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό λιμάνι με τα αρχοντικά, να δείτε τον Ναό της Αφαίας Αθηνάς να ιριδίζει μέσα στην άνοιξη, να χαρείτε μια πρώιμη βουτιά, αλλά και να κάνετε ρομαντικούς ανοιξιάτικους περιπάτους στον αρχαίο Ελαιώνα, την Παλαιοχώρα και την Παχιά Ράχη. Όνειρο!


Σουβάλα, το ανερχόμενο αστέρι

Στο τρίστρατο ανάμεσα Βοιωτία, Φθιώτιδα και Φωκίδα, στην καρδιά του μυστηριακού Παρνασσού κρύβεται ένα ορεινό διαμάντι, η Σουβάλα. Την λένε και Πολύδροσο, οπότε καταλαβαίνετε τι υπέροχα νερά θα συναντήσετε! Το χωριό είναι ένα αριστούργημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ενώ έχει και άφθονα βυζαντινά μνημεία που θα σας ταξιδέψουν, όπως είναι η Αγία Ελεούσα. Ο βοιωτικός Κηφισός, με τα απέραντα δάση του είναι ένα ποίημα την άνοιξη, θα νομίζετε ότι είστε σε κάποιο δάσος της κεντρικής Ευρώπης! Πολύ κοντά είναι και το περίφημο Χάνι της Γραβιάς, αξίζει να το δείτε και να πιείτε ένα κρασί στην μνήμη των αδάμαστων αγωνιστών…

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΕΟΤ
Τηλ : 210 8707088
Τηλ : 210 8707205 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε