Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Πρωτομαγιά 2015: Μαγεμένος Μάης σε παραδείσους της Ευρώπης

Πρωτομαγιά 2015: Μαγεμένος Μάης σε παραδείσους της Ευρώπης

Το βόρειο ημισφαίριο γιορτάζει την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου ουσιαστικά, την υπόσχεση του καλοκαιριού και της αναγέννησης της φύσης.  

Είναι η στιγμή των λουλουδιών και των παγανιστικών εθίμων, που είτε παριστάνουν τις θρησκευτικές εορτές, είτε καμουφλάρονται ακόμα και κάτω από κοινωνικές επετείους. Η αλήθεια είναι μία, η Πρωτομαγιά εξακολουθεί να μιλάει την γλώσσα των μαγισσών της γης, που τέτοια μέρα έβαιναν να δρέψουν με τα δρεπάνια τους τα μεστωμένα βότανα, μιλάει την γλώσσα των αρχέγονων γυναικείων θεοτήτων – δεν είναι τυχαίο που την αμέσως επόμενη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου εορτάζεται η γιορτή της μητέρας (γης). Ας δούμε μερικές από τις πιο ανθισμένες, όμορφες και μαγεμένες ανοιξιάτικες γωνιές της γηραιάς, μητρικής μας ηπείρου, της Ευρώπης.


Στην λίμνη Αννεσί της Γαλλίας, στην καθαρότερη λίμνη του κόσμου!

Η λίμνη Αννεσί είναι στους πρόποδες των γαλλικών Άλπεων και αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο. Το υπέροχο αυτό υδάτινο κόσμημα δημιουργήθηκε πριν από 18.000 χρόνια από τους παγετώνες που έλιωσαν, και τα κρυστάλλινα νερά της τελούν κάτω από αυστηρό πλαίσιο προστασίας γιατί είναι μια κιβωτός ζωής για όλη την Ευρώπη.


Στην Φλωρεντία, την ομορφότερη πόλη της ιστορικής Ευρώπης

Ακόμα και το όνομα της Φλωρεντίας προέρχεται από τα λουλούδια, φιόρε! Το πανέμορφο τοπίο της, με την απέραντη κοιλάδα και τον ποταμό της, είναι απλά ακαταμάχητο για να γιορτάσει κάποιος την Πρωτομαγιά. Αλλά και τα ανθρώπινα έργα, η ιταλική αναγέννηση και οι μεγάλες επιτεύξεις που θα δει ο ταξιδιώτης στην Φλωρεντία, αποτελούν μια ώριμη άνοιξη της ανθρώπινης ιστορίας, ένα λουλούδι πολιτισμού και ανόδου σε άλλες σφαίρες…


Κάστρο Glücksburg, στην Γερμανία

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της Ευρώπης, που δεσπόζει σε έναν υπέροχο τεχνητό υδάτινο καθρέφτη και την άνοιξη κυριολεκτικά λάμπει με χίλια χρώματα. Χτίστηκε από την δανέζικη ηγεμονική οικογένεια τον 16ο αιώνα και αυτήν την στιγμή αποτελεί έδρα της Βουλής των Schleswig-Holstein. Το κάστρο με τα τρία ανεξάρτητα κτίσματα υπήρξε κάποτε ένα περιφανές μοναστήρι, ενώ το μουσείο που είναι ανοιχτό για το κοινό διηγείται όλη την ιπποτική ιστορία του τόπου.


Στην χρυσοπράσινη Κύπρο

Ομολογούμε ότι την Κύπρο την λατρεύουμε και οποιαδήποτε αφορμή την θεωρούμε κατάλληλη για να την δούμε και πάλι από κοντά. Είτε στα ορεινά της, στο όρος Τρόοδος, είτε στις απέραντες ακρογιαλιές της με το κοσμοπολίτικο και παραδοσιακό ταυτόχρονα πρόσωπο, η Κύπρος είναι και για την Πρωτομαγιά η κορυφαία επιλογή που μπορεί να αποδειχτεί ένα πρώιμο, μεστό καλοκαίρι. Ας μην ξεχνάμε, είναι πιο νότια και ανατολικά από την ηπειρωτική Ελλάδα…Το καλοκαίρι έχει ήδη έρθει εδώ…


Στους κήπους Guildford, στην Αγγλία

Μόλις 47 χιλιόμετρα από το πολύβουο Λονδίνο απλώνεται η ομορφιά του Κάστρου του Γκίλφορντ, ενός από τα ομορφότερα κάστρα όλης της Ευρώπης. Γύρω από το κάστρο ξανοίγονται οι μαγικοί κήποι, οι οποίοι βεβαίως δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Μπορεί τα πανέμορφα δέντρα να υψώνουν αδάμαστα το ανάστημά τους, αλλά τα παρτέρια και οι αλέες μιλάνε μια μυστική γλώσσα συμβόλων, χρωμάτων και σχημάτων, που αποτελεί ολόκληρο γρίφο και η διερεύνησή του είναι ένα πανέμορφο μυστήριο, πέρα από την καθαρή απόλαυση που προσφέρει το τοπίο.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Επίσημη ιστοσελίδα Γραφείου Ευρωπαϊκού Τουρισμού
http://www.visiteurope.com/en/ 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε